08:35 08.06.2018

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розгрому табору ромів у Києві

1 хв читати
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом розгрому табору ромів у Києві

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом погрому радикалами табору ромів у Національному парку "Голосіївський" (Голосіївський район) після того, як вони покинули його територію, повідомив відділ комунікації поліції Києва.

"Після того, як люди, які жили в тимчасовому поселенні, сьогодні (7 червня - ІФ) залишили його, група осіб однієї з громадських організацій із сокирами та молотами прибула на територію парку. Знімаючи все на відео, вони потрощили тимчасові споруди, перешкоджаючи працівникам парку та лісового господарства розчищати територію", - йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці зазначили, що внаслідок таких дій ніхто не постраждав.

Як зазначено, у рамках відкритого за фактом інциденту кримінального провадження за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України буде встановлено і притягнуто до відповідальності всіх активних учасників цієї події.

"Поліція жорстко реагуватиме на порушення закону незалежно від того, членами яких організацій є порушники. Ніхто не має права здійснювати незаконні дії, ставити псевдоультиматуми чи заради піару проводити показові погроми щодо інших громадян. Зокрема, і щодо представників етнічних меншин", - зазначили правоохоронці.

У відомстві наголосили, що за такі дії передбачена встановлена законом відповідальність, до якої будуть притягнуті всі порушники незалежно від того, у складі яких громадських організацій чи формувань вони перебувають.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА