19:18 08.06.2018

Радник Кличка пропонує главі "Нафтогазу" з'ясувати стосунки з мером Києва в суді

2 хв читати
Радник Кличка пропонує главі "Нафтогазу" з'ясувати стосунки з мером Києва в суді

Радник Віталія Кличка, депутат Верховної Ради Дмитро Білоцерківець, пропонує голові НАК "Нафтогаз України" Андрію Коболєву з'ясувати стосунки з мером столиці в рамках судового спору.

"Менеджер державної компанії Коболєв, залишивши Київ без газу, викликає мера Кличка на дебати? Про що? Дебатують зазвичай політики, представляючи свої політичні платформи... В суд треба йти, пане Коболєв, і там розбирати господарський спір, а не шантажувати громаду столиці", – написав він у Facebook.

Д.Білоцерківець додав, що, за його інформацією, в ситуації з переданням боргів ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" комунальному підприємству "Київтеплоенерго", міжнародні аудитори "не на боці "Нафтогазу".

У свою чергу А.Коболєв, який раніше запропонував В.Кличку довести свою правоту на теледебатах, заявив, що більша частина боргу "Київенерго" за газ перед "Нафтогазом" сформована за останній рік, зокрема з вини особисто В.Кличка.

"Аналіз існуючої заборгованості "Київенерго" перед "Нафтогазом" свідчить, що більша її частина сформована протягом останнього опалювального сезону. Тобто після того, як чинна столична влада під керівництвом пана Кличка надала приватній компанії ще один рік управління київськими тепломережами", – написав він у Facebook.

А.Коболєв додав, що мер столиці багато разів вимагав від "Нафтогазу" поставляти газ "Київенерго", незважаючи на борги останньої.

"Хотів би задати пану Кличку три простих запитання: навіщо він це зробив (продовжив термін управління столичними тепломережами ПАТ "Київенерго" – ІФ)? Чому він не контролював ситуацію з розрахунками за газ? Чи пам'ятає він, скільки разів персонально телефонував мені і вимагав забезпечити безперебійне газопостачання компанії "Київенерго" незалежно від рівня грошових розрахунків перед "Нафтогазом"?, – підсумував глава НАК.

Як повідомлялося, в середу заступник мера столиці Володимир Прокопів заявив, що Київ буде змушений вдатися до радикальних заходів у разі подальшої відмови НАК "Нафтогаз України" від підписання договору на постачання газу з комунальним підприємством (КП) "Київтеплоенерго".

Пізніше на деяких столичних будинках з'явилися фальшиві оголошення, написані нібито від імені А.Коболєва, в яких відповідальність за відсутність гарячої води покладається на керівництво "Нафтогазу", а також міститься заклик якнайшвидше сплатити борги за тепло, тому, що "без цих грошей нам не вистачає на мільярдні премії, дорогі автомобілі та елітне житло".

"Нафтогаз" не підписує договір з "Київтеплоенерго" у зв'язку з відмовою Київської міськдержадміністрації (КМДА) приймати борги ПАТ "Київенерго" перед НАК "Нафтогаз України" на КП "Київтеплоенерго". У "Нафтогазі" наголошують, що така позиція КМДА суперечить статті 22 закону "Про теплопостачання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу завдали 386 ударів по дев’яти містах і селах Запорізької області, є постраждалий

РФ у ніч на п'ятницю атакувала об'єкти енергетики, пошкоджено теплові та гідроелектростанції

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА