08:02 09.06.2018

Трамп має намір посмертно амністувати Мохаммеда Алі

1 хв читати
Трамп має намір посмертно амністувати Мохаммеда Алі

Президент США Дональд Трамп заявив у п'ятницю, що розглядає можливість амністувати покійного чемпіона світу з боксу у важкій вазі Мохаммеда Алі.

"Я думаю про когось, кого ви всі добре знаєте. Він пройшов через багато ... і в ті часи не користувався великою популярністю, але пам'ять про нього дуже популярна. Йдеться про Мохаммеда Алі - ми розглядаємо рекомендації (щоб амністувати - ІФ) Мохаммеда Алі", - заявив Д.Трамп під час бесіди з журналістами у Вашингтоні.

У свою чергу колишній адвокат М.Алі Рон Твіл, який представляє інтереси сім'ї спортсмена, опублікував у п'ятницю заяву, в якій повідомив, що з юридичної точки зору необхідності в амністії не існує.

"Ми цінуємо турботу з боку президента Трампа, але необхідності в амністії немає", - заявив юрист.

"У 1971 році Верховний суд США одноголосно скасував вирок Мохаммеду Алі. Судимості, що вимагає амністії, немає", - пояснив він.

У 1967 році М.Алі відмовився служити в армії, після того як його призвали до лав військовослужбовців для відправки до В'єтнаму. Боксер був засуджений, йому заборонили виступати на рингу. Заборона була знята Верховним судом США в 1971 році.

М.Алі помер в 2016 році у віці 74 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА