12:13 09.06.2018

На майдані Незалежності в Києві читають оповідання Сенцова на підтримку політв'язня

2 хв читати
На майдані Незалежності в Києві читають оповідання Сенцова на підтримку політв'язня

Акція "Вголос. Читаємо оповідання Сенцова на Майдані" в підтримку українського режисера Олега Сенцова – політв'язня, засудженого в РФ – проходить у центрі Києва в суботу.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", станом на 11:30 на площі біля стели біля встановленої сцени зібралося близько 50 осіб.

Деякі активісти тримають плакати з написами: "Олег Сенцов голодує. Свободу в'язню Кремля", #FreeSentsov і #SaveOlegSentsov.

Учасники акції по черзі читають зі сцени уривки з оповідань О.Сенцова.

Мета акції - висловити підтримку політв'язню О.Сенцову шляхом звернення уваги міжнародної громадськості на ситуацію, що сталася з кінорежисером.

В акції беруть участь друзі і колеги О.Сенцова, українські актори, ведучі, музиканти. Зокрема, у заявці було вказано, що з підтримкою виступлять міністр культури України Євген Нищук, режисер Ахтем Сєїтаблаєв, актриса Рима Зюбіна, актор В'ячеслав Довженко, письменник Андрій Курков, журналіст і телеведучий Олег Панюта, телеведуча Ганна Степанець, музикант і радіоведучий Сергій Кузін, музиканти Андрій Хливнюк і Олександр (Фоззі) Сидоренко тощо.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. В РФ його звинуватили у створенні на території Криму терористичного співтовариства. 14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українських політв'язнів в РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА