14:19 09.06.2018

Парубій підписав постанову, якою ВР закликала світову спільноту до нових санкцій проти РФ за вирок Сущенку

2 хв читати
Парубій підписав постанову, якою ВР закликала світову спільноту до нових санкцій проти РФ за вирок Сущенку

Голова Верховної Ради Андрій Парубій у суботу підписав постанову, якою Верховна Рада засудила вирок Московського міського суду громадянину України Роману Сущенку і закликала світову спільноту ввести санкції проти Росії.

"Україна ніколи не визнає вирок Московського суду – 12 років ув'язнення для українського журналіста, кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка, який перебуває в російському полоні. Тільки що підписав відповідну постанову Верховної Ради", – написав спікер парламенту в Твіттері в суботу.

7 червня Верховна Рада схвалила проект постанови (№8446) про звернення до парламентів іноземних держав, парламентських асамблей міжнародних організацій, світових лідерів і світової спільноти.

Верховна Рада засудила вирок Московського міського суду у справі Р.Сущенка. У зверненні до світової спільноти український парламент висловлює рішучий протест у зв'язку з засудженням журналіста до 12 років позбавлення волі.

"Верховна Рада України заявляє, що вирок Московського міського суду у цій справі базується на відверто сфабрикованих звинуваченнях, фальсифікації доказів та є черговим свідченням відсутності правосуддя в Російській Федерації та продовженням політично мотивованих переслідувань громадян України", – йдеться у зверненні.

Верховна Рада вимагає від РФ припинити порушення прав і свобод людини, скасувати незаконне рішення суду у справі Р.Сущенка, звільнити його та забезпечити безперешкодне повернення в Україну.

Крім того, український парламент закликає міжнародне співтовариство засудити агресивну політику РФ і посилити тиск на неї з метою припинення політично мотивованих утисків і переслідувань громадян України, а також для звільнення Р.Сущенка та інших політичних в'язнів громадян України.

ВР також закликає міжнародне співтовариство сприяти притягненню до відповідальності всіх причетних до винесення вироку українському журналісту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Військовозобов'язаний помер від епілептичного нападу дорогою до навчального центру на Закарпатті

Уночі окупанти застосували нову тактику атаки БПЛА - ПС ЗСУ

Литва передала Україні бронетранспортери M577

Волонтеры ОККУ помогают пострадавшим в Одессе от российской атаки "шахедами"

Волонтери ТЧХУ допомагають постраждалим в Одесі від російської атаки "шахедами"

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА