08:21 10.06.2018

Глава МЗС Польщі підтримав негайну зміну скандального закону про Інститут нацпам'яті

1 хв читати
Глава МЗС Польщі підтримав негайну зміну скандального закону про Інститут нацпам'яті

Міністр закордонних справ Польщі Яцек Чапутовіч виступив за корекцію скандального закону про Інститут національної пам'яті, який передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів, штрафи і тюремні терміни за публічні заяви про причетність поляків до Голокосту, повідомила "Українська правда" в суботу.

Міністр у бесіді з RMF FM заявив, що приєднується до позиції віце-прем'єра Польщі Ярослава Говіно, який наполягає на необхідності негайної корекції закону.

"Я думаю, що так, з цією думкою треба погодитися. Віце-прем'єр Ярослав Говіно зустрічається з політиками в США та Ізраїлі і розуміє, що це рішення необхідно, щоб ми тут позначили наше становище, тому що, як і раніше, існує певна недовіра і занепокоєння з приводу цієї ситуації ", - заявив Я.Чапутовіч.

Дипломат зазначив, що закон є проблемою для відносин Польщі з США та Ізраїлем.

У той же час він підкреслив, що закон про інститут національної пам’яті не сприяє зростанню антисемітських настроїв в Польщі, тому що "їх немає".

Я.Чапутовіч також висловив думку, що корекція закону може відбутися і без участі Конституційного суду, на розгляд якого президент Дуда направив законопроект.

"Прем'єр-міністр припускає, що він може діяти в іншому режимі. Оскільки Сейм є суверенним, він може прийняти поправки в цей закон", - резюмував дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА