08:49 10.06.2018

Перший міністр Шотландії закликала прихильників незалежності від Великої Британії не поспішати з референдумом

1 хв читати
Перший міністр Шотландії закликала прихильників незалежності від Великої Британії не поспішати з референдумом

Перший міністр Шотландії і лідер Шотландської національної партії, яка виступає за незалежність від Великої Британії, Нікола Стерджен в суботу закликала своїх прихильників почекати з призначенням дати нового референдуму про незалежність.

"(Серед шотландців - ІФ) зростає впевненість в ідеї незалежності", - наводять західні ЗМІ її слова під час виступу перед членами партії.

Н.Стерджен при цьому закликала своїх прихильників "направити енергію" на те, щоб переконати шотландців котрі все ще сумніваються в необхідності референдуму про незалежність, "поки вони чекають прояснень з питання Brexit (виходу Великої Британії зі складу Європейського союзу - ІФ)".

Вона зазначила, що "наразі це куди більш важливе завдання", ніж призначення дати проведення нового референдуму.

У травні Н.Стерджен заявила, що прийме рішення щодо термінів проведення другого референдуму про незалежність Шотландії після того, як британський уряд визначиться зі своїми діями в рамках Brexit.

У свою чергу, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що проведення нового референдуму про незалежність Шотландії було б несвоєчасним.

"Зараз не час для чергового референдуму про незалежність, який несе розбрат, і в ньому немає потреби", - сказала вона.

У вересні 2014 року в Шотландії вже проводили референдум про незалежність від Великої Британії, і тоді прихильники незалежності програли. В кінці березня 2017 року парламент Шотландії проголосував за проведення другого референдуму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА