13:14 10.06.2018

Білорусь і Китай встановлюють безвізовий режим

2 хв читати

Білорусько-китайську міжурядову угоду про взаємний безвізовий режим для власників звичайних паспортів підписано у неділю в Циндао, повідомляє білоруське державне агентство БелТА.

Угоду укладено за підсумками переговорів президента Білорусі Олександра Лукашенка з головою КНР Сі Цзіньпіном. Від білоруської сторони підпис під документом поставив міністр закордонних справ Володимир Макей.

Раніше, у травні, прем'єр-міністр Білорусі Андрій Кобяков зазначав, що Білорусь стане однією з перших країн в Європі, які підписали таку угоду з КНР.

"Немає сумнівів у тому, що взаємне скасування віз відкриє нові можливості для співпраці не тільки у сфері туризму, а й у торгівлі, культурі, освіті та інших сферах", – сказав прем'єр-міністр в інтерв'ю китайському агентству "Сіньхуа".

За його даними, у 2017 році Білорусь відвідали понад 3,2 тис. організованих туристів з Китаю, що майже вдвічі більше, ніж у 2016 році. "За цим показником гості з Китаю вперше обійшли традиційних туристів з Німеччини та Ізраїлю. Більше мандрівників приїжджає лише з країн, з якими у нас є спільний кордон", – звернув увагу прем'єр.

Раніше про можливе введення безвізового режиму для громадян Китаю повідомляв голова Ради Республіки Національного зборів Михайло Мясникович. За його словами, йдеться про взаємне скасування візового режиму на термін до 30 днів.

Наразі в Білорусі діє безвізовий режим для організованих туристичних груп з Китаю, також китайські громадяни за наявності шенгенських віз можуть скористатися 5-денним безвізовим режимом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА