14:07 10.06.2018

На бельгійській військовій базі затримали пацифістів

2 хв читати

Вісьмох активістів організації "Діяти заради миру" було затримано в неділю за проникнення на бельгійську базу ВПС Клейне-Брогель і акцію символічного вилучення звідти американських ядерних боєголовок, які на їхню думку, "незаконно зберігаються там понад 60 років", – повідомив телеканал RTBF.

"Із появою договору про заборону ядерної зброї, виникла, нарешті, міжнародна можливість позбутися цієї зброї і небезпек, які вона несе людству", – заявила пацифістська організація.

"Вилучені" під час агітаційної мізансцени пацифістів "боєголовки" передбачається доставити в Брюссель, щоб вручити лідерам країн НАТО під час майбутнього саміту альянсу 11-12 липня.

Активістів заарештувала звичайна поліція, але, як зазначає RTBF, їх може допитати військова поліція. За даними ЗМІ, їм може загрожувати до 5 років в'язниці.

Група активістів вважає свою акцію "успіхом у рамках ядерного роззброєння". На їхню думку, це "чітке послання федеральному уряду про те, що слід без зволікання розробити "дорожню карту", спрямовану на видалення ядерної зброї з бельгійської території і укладення договору ООН про заборону ядерної зброї".

Пацифісти, які засуджують майбутній саміт НАТО заявляють, що "29 глав держав (і урядів – ІФ) будуть ухвалювати важливі політичні рішення, минаючи будь-які демократичні інстанції, тоді як ці рішення загрожують безпеці всієї планети".

Настав час "сказати ні ядерному розбазарюванню", яке "обходиться в мільярди і підстьобує всесвітню гонку озброєнь", наводить сайт RTBF слова із заяви пацифістів, що виступають проти ядерної зброї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА