15:47 10.06.2018

Злива викликала повені в грузинській Кахетії, підтопивши перші поверхи будинків

2 хв читати
Злива викликала повені в грузинській Кахетії, підтопивши перші поверхи будинків

Сильна злива, яка в ніч на неділю налетіла одразу на кілька районів Кахетії – головний виноградарський регіон Грузії – створила серйозні проблеми місцевим жителям, затопивши підвали й перші поверхи будинків.

Як повідомляють грузинські ЗМІ, особливо постраждали жителі Гурджаанського району, де внаслідок інтенсивного дощу вийшла з берегів річка Джандрісхеві, що викликало пошкодження дорожньої інфраструктури та обмежило рух автотранспорту.

Мобілізовані на місцях рятувальні бригади зі спецтехнікою з ранку неділі приступили до відкачування води із затоплених будинків і доріг.

"Тільки-но рятувальники завершать роботи з ліквідації наслідків стихії, буде підраховано завдані населенню збитки. Постраждалим буде надано відповідну допомогу", – сказав журналістам мер муніципалітету Гурджаані Арчіл Хандамашвілі.

Між тим, як повідомляє науково-технічний центр "Дельта" Міноборони Грузії, збиток міг бути набагато більшим, якби не було здійснено оперативне реагування на нейтралізацію градових атмосферних процесів у регіоні.

За інформацією центру, 9 червня з 18:24 до 23:13 у Гурджаанському, Ахметському, Сагареджойському, Лаходехському, Квварельському, Телавському і Сигнахському районах Кахетії в масу градових хмар загальною площею 650 кв. км поетапно для їх нейтралізації було випущено 110 ракет, після чого опади у цих районах випали у вигляді інтенсивного дощу.

Град – головне лихо грузинських виноградарів, особливо в пору дозрівання врожаю.

Протиградова система "Дельта", яка може виявляти градові хмари і контролювати їх на початковій стадії, було встановлено в Кахетії навесні 2015 року. Наразі на території регіону розміщено понад 80 вогневих ракетних установок, схожих за виглядом на ракетні системи залпового вогню "Град".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА