07:19 11.06.2018

Дональд Трамп має намір докорінно змінити ситуацію, за якої тільки США вкладають кошти в НАТО

2 хв читати
Дональд Трамп має намір докорінно змінити ситуацію, за якої тільки США вкладають кошти в НАТО

Президент США Дональд Трамп в своєму twitter заявив про те, що Сполучені Штати не повинні надавати іншим країнам преференції і виплачувати при цьому великі гроші на утримання Північноатлантичного альянсу.

"Чому я, як президент Сполучених Штатів, маю миритися з існуючими десятиліттями гігантськими торговими преференціями для інших держав, тоді як наші фермери, робітники і платники податків платять за все це несправедливу ціну", - написав Трамп.

При цьому американський президент відзначив той факт, що США дуже багато грошей витрачають на країни НАТО. "Німеччина платить 1% свого ВВП на підтримку НАТО, тоді як США витрачає 4% куди більшого ВВП на ці потреби. Ми захищаємо Європу, а потім нас лають за наші торгові правила. Зміни настають", - написав Трамп.

Раніше Меркель розкритикувала США за відмову Трампа підписати фінальне комюніке G7. Причиною рішення глави Білого дому стала критика Канади з приводу американських тарифів на сталь і алюміній.

Грошовий збір за ввезення на територію США сталі і алюмінію з Мексики, Канади і країн Євросоюзу американська влада почала стягувати з 1 червня. Імпорт сталі з цих країн Вашингтон обклав 25-% митами, алюмінію - 10%. Намір оскаржити таке рішення у Світовій організації торгівлі (СОТ) пізніше висловили Канада і країни Євросоюзу. Однак Дональд Трамп свою позицію пізніше пояснив "несправедливим" ставленням цих держав до США в торговельній сфері.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА