07:45 11.06.2018

Кім Чен Ин запросив Трампа в Пхеньян

2 хв читати
Кім Чен Ин запросив Трампа в Пхеньян

Лідер КНДР Кім Чен Ин запросив президента США Дональда Трампа провести другий раунд переговорів у Пхеньяні в разі успіху саміту в Сінгапурі, повідомляє в понеділок південнокорейське видання "Чуна ільбо".

За його відомостями, запрошення американському лідерові передав під час свого візиту до Вашингтона на початку червня заступник голови ЦК Трудової партії Кореї Кім Ен Чхоль, який привіз Трампу лист від Кім Чен Ина.

Передбачається, що другий раунд відбудеться в липні; якщо він пройде вдало, третій раунд переговорів може відбутися восени у Вашингтоні.

Тим часом, успіх саміту в Сінгапурі, не дивлячись на масштабну підготовку, буде залежати від особистої зустрічі Трампа і лідера КНДР Кім Чен Ина, вважають представники Південної Кореї. Від делегацій навряд чи багато що залежить - до їх завдання входить "підготувати все для лідерів, яким залишиться підписати угоду в якості офіційного ритуалу".

Сеул заявляє, що був готовий зіграти допоміжну роль для досягнення домовленостей і провести тристоронній саміт, для чого південнокорейський президент Мун Чже Ін міг вилетіти до Сінгапуру. "Однак, як випливає з нинішньої ситуації, все пішло не таким шляхом", - додав він.

Північнокорейське телеграфне агентство ЦТАК, яке до цього мовчало про від'їзд Кім Чен Ина, в понеділок повідомило, що лідер КНДР прибув до Сінгапуру, і відзначило: "На переговорах (з США - ІФ) буде піднято широке коло питань, які стосуються встановлення нових відносин між КНДР і США, проблеми побудови механізму забезпечення довгострокового і міцного миру на Корейському півострові, денуклеаризації півострова, і інші теми, які становлять спільний інтерес, що є вимогою епохи, котра змінюється".

Кім Чен Ин, як повідомляють ЗМІ, зустрівся з прем'єр-міністром Сінгапуру Лі Сянь Лунем і подякував йому за організацію зустрічі з Трампом. "За моїми очікуваннями, саміт буде дуже успішним", - сказав північнокорейський керівник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА