16:55 11.06.2018

Єврокомісія допомагає вирішенню кризи з судном із мігрантами, але її можливості обмежені

2 хв читати
Єврокомісія допомагає вирішенню кризи з судном із мігрантами, але її можливості обмежені

Європейська комісія обізнана із ситуацією із судном "Акваріус" із сотнями мігрантів на борту, який став предметом розбрату між Італією і Мальтою, вона підтримує постійний контакт із італійською та мальтійською владою, заявив офіційний представник ЄК Маргарітіс Схінас.

"Для комісії, перш за все, важливий гуманітарний імператив. Йдеться про понад 600 людей, зокрема й дітей без супроводу неповнолітніх. Пріоритетом італійської і мальтійської влади має бути забезпечення того, щоб ці люди отримали необхідну допомогу, якої вони потребують", - сказав прес -секретар.

"Ми закликаємо всіх причетних до цієї ситуації сприяти тому, щоб люди, які перебувають на борту цього судна, могли безпечно висадитися на берег якомога швидше", - додав він.

"Йдеться про міжнародне право, і у комісії немає ніякої компетенції ні щодо управління певними зонами порятунку і пошуку на море, ні щодо координації конкретних рятувальних операцій", - повідомила в свою чергу інший представник ЄК Наташа Берто у відповідь на прохання прокоментувати ситуацію з правової точки зору.

"Насправді ситуація зовсім не зрозуміла, - продовжила Н.Берто. - За міжнародним правом рішення про те, де має розвантажуватися судно, належить до компетенції країни, яка координує операцію з пошуку і порятунку. Але міжнародне право не уточнює, чи повинна це бути та сама країна (місцем висадки - ІФ)".

"Єврокомісія може діяти лише в рамках свого мандата, і те, що ми можемо зробити, що ми продовжимо робити - це вжити увесь наш дипломатичний вплив, щоб ситуація швидко вирішилася", - заявила представник Єврокомісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА