08:58 12.06.2018

В Австрії посилили охорону канцлера через погрози в соцмережах

2 хв читати
В Австрії посилили охорону канцлера через погрози в соцмережах

В Австрії посилили охорону канцлера Себастьяна Курца і міністрів після погроз у соціальних мережах, які почали надходити в зв'язку з рішенням австрійського уряду закрити сім мечетей і вислати деяких імамів з країни. Про це повідомляє видання Оe24.

За його даними, користувачі в соціальних мережах, а саме в Facebook і Instagram, виступили з критикою щодо Курца і уряду. Деякі з них писали, що готові вбити канцлера, повідомили у Федеральній канцелярії. У Facebook також заявили, що знають про погрози. За даними видання, справою про загрози щодо канцлера почало займатися Федеральне відомство із захисту Конституції і боротьби з тероризмом.

В Ісламській релігійній громаді Австрії (IGGÖ) висловили обурення у зв'язку з планами Кабміну закрити мечеті і вислати імамів. В організації заявили, що такі заходи не слугуватимуть боротьбі проти політичного ісламу, а тільки послаблять їхню громаду. Президент IGGÖ Ібрагім Олгун повідомив, в суботу, 9 червня, що подав проти австрійської влади судовий позов. Він обвинуватив уряд у "дискредитації релігійної громади з політичних розрахунків".

У п'ятницю, 8 червня, на прес-конференції у Відні Курц заявив, що влада закриє сім мечетей і вишле деяких імамів з країни, передає Deutsche Welle. "У нашій країні не місце паралельного суспільства, політичного ісламу і радикалістських тенденцій", - сказав канцлер. Він зазначив, що таке рішення було прийнято через те, що був порушений принцип "позитивного ставлення до суспільства і держави".

Курц сказав, що закриють дві мечеті у Верхній Австрії, одну - в Каринтії, і чотири - у Відні. Він пояснив, що це буде зроблено на підставі прийнятого в 2015 році Закону про іслам, який вимагає лояльного ставлення мусульман до австрійських норм і принципів.

Міністр внутрішніх справ Австрії Херберт Кікль заявив, що триває перевірка 40 імамів, яких підозрюють в отриманні грошей з-за кордону. Він пояснив, що двох з них вирішено депортувати. Всього планується перевірити 60 з 260 ісламських проповідників, розповів Кікль. Згідно із законом Австрії, іноземне фінансування імамів заборонено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА