10:30 12.06.2018

CNN розкрив зміст підписаного Трампом і Кімом документа

2 хв читати
CNN розкрив зміст підписаного Трампом і Кімом документа

Офіційно зміст документа, підписаного в Сінгапурі Дональдом Трампом і Кім Чен Ином не розкривається. Однак його текст розгледіли на фотографіях з підписання, пише CNN.

Фотографія на церемонії підписання була зроблена репортером AFP. На ній Трамп тримає папку з угодою розворотом до журналістів, що дозволяє побачити сам текст документа.

«Переконані, що становлення нових відносин між США і КНДР буде внеском в мир і процвітання на Корейському півострові і в усьому світі і визнаємо, що взаємна довіра може допомогти в денуклеаризації Корейського півострова», - йдеться в преамбулі декларації.

Основна частина угоди складається з чотирьох пунктів. Перший з них говорить про прихильність двох країн до встановлення нових взаємин. У другому пункті Кім Чен Ин і Трамп заявили про те, що США і КНДР будуть прихильні до встановлення миру на Корейському півострові. Третій пункт підкреслює важливість Пханмунджомского, угоди, підписаної в кінці квітня лідерами США і КНДР для процесу денуклеаризації регіону. Четвертий пункт присвячений пошуку та ідентифікації останків військовополонених і зниклих без вести в роки Корейської війни.

Переговори Дональда Трампа і Кім Чен Ина в Сінгапурі стали першою в історії зустріччю лідерів США і КНДР. Лідери країн позитивно оцінили підсумки саміту. Кім Чен Ин заявив, що глави країн «вирішили залишити минуле позаду» і підписали «історичний документ». Президент США в свою чергу назвав зустріч «фантастичною» і дав високу оцінку самому Кім Чен Ину. «Він гідний парламентер. Він говорить від імені свого народу. Я дізнався, що він дуже обдарована людина. Я також з'ясував, що він дуже любить свою країну », - розповів Трамп після зустрічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА