17:33 12.06.2018

В ОПК очікують держінвестицій на організацію в Україні серійного виробництва нових багатоцільових вертольотів КТ-112

2 хв читати
В ОПК очікують держінвестицій на організацію в Україні серійного виробництва нових багатоцільових вертольотів КТ-112

В ОПК України очікують, що майбутня закупівля МВС у рамках держпрограми створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільної оборони вертольотів французької Airbus Helicopters SAS відкриє нові можливості для залучення держінвестицій в організацію серійного виробництва в Україні нової вітчизняної перспективної вертолітної техніки.

"Український оборонний сектор відкритий до розвитку ВТС із західними союзниками і з цікавістю аналізує плани Airbus Helicopters в Україні. Разом з тим учасники українського оборонного ринку очікують, що угода з Airbus відкриє нові можливості для фінансування вітчизняних оборонних розробок", - сказало в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в оборонному секторі.

"Тут ідеться про український аналог західної авіатехніки – легкий багатоцільовий КТ-112 "Кадет", спільну розробку українського ОПК за участю КБ "Вертикаль", ДП "Івченко-Прогрес", ДП "Антонов". За своїми характеристиками КТ-112 не поступається європейській вертолітній техніці та має хороший експортний потенціал. Його прогнозована вартість значно нижча порівняно із закордонним аналогом - близько $350 тис. Потреба в інвестиціях на сертифікацію і організацію серійного виробництва вертольота, за оцінками учасників проекту, оцінюється загалом у $12,7 млн", - уточнив співрозмовник агентства.

Представник оборонного сектора акцентував, що оснащений двома поршневими двигунами австрійської Rotax 912ULS/S новий український КТ-112 істотно перевершує найближчі аналоги за ефективністю: "Використання вертольотом автомобільного бензину виключає залежність від авіаційного палива, істотно знижує ризик дефіциту палива в бойових умовах. Висока паливна економічність KT-112 дозволяє виконувати до 150 оперативних польотів, що в 30 разів більше порівняно з вхідними в парк ЗСУ багатоцільовими Мі-8 і Мі-24 ", - уточнив він.

"З огляду на те, що ініційований силовиками в 2017 році проект створення єдиної системи авіаційної безпеки та цивільної оборони передбачає оснащення вертолітної служби вертольотами українського і західного виробництва, в ОПК допускають, що частина держфінансування програми, передбаченого в бюджеті на цей рік окремим рядком, може бути спрямована на організацію серійного виробництва перспективної вертолітної техніки в Україні", - сказало джерело.

Як повідомлялося, в кінці травня Україна і Франція підписали міжурядову угоду "Про офіційну підтримку в створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільної оборони в Україні". Угоду ратифіковано українським парламентом 7 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА