18:06 12.06.2018

Державіаслужба припускає можливість зміни обмежень на польоти дронів вагою до 2 кг

3 хв читати
Державіаслужба припускає можливість зміни обмежень на польоти дронів вагою до 2 кг

(Оновлена)

 Державна авіаційна служба допускає можливість перегляду встановлених обмежень на польоти дистанційно пілотованих повітряних суден вагою до 2 кг, зокрема поруч з місцями масового скупчення людей (без попереднього отримання дозволу на польоти).

Про це йдеться в позиції служби, оприлюдненій на сайті відомства.

Обмеження на польоти дистанційно пілотованих повітряних суден вагою до 2 кг встановлені Тимчасовим порядком використання повітряного простору України.

Згідно з ним, крім тих, хто управляє дронами масою понад 2 кг, пілоти легких безпілотників тепер також зобов'язані дотримуватися певних правил.

Зокрема, без інформування і отримання дозволів від відповідних відомчих органів польоти можуть виконуватися тільки вдень і за дотримання низки умов.

Заборонено літати над промисловими зонами, електростанціями, залізничними станціями, морськими портами, сховищами палива, нафти, газу, інших небезпечних речовин і рідин і т. Д.

Центральні вулиці міст, селищ міського типу і сіл, залізниці державного і регіонального значення, дороги державного значення і лінії електропередачі можна перетинати, але не літати над ними.

Заборонені польоти безпілотників також над виправними центрами, колоніями і СІЗО, а також об'єктами під охороною, списки яких визначені Міноборони, МВС, Держприкордонслужбою, СБУ, Нацполіцією, Нацгвардією, іншими військовими і правоохоронними органами.

Також заборонено літати над "іншими важливими державними і потенційно небезпечними об'єктами", проте їхнього переліку та критеріїв у тексті не вказано.

Над названими об'єктами можна літати, отримавши дозвіл від відповідного відомства, власника, адміністрації і т. Д.

Крім того, заборона на польоти поширюється на місця аварій і катастроф, зони спецоперацій, зокрема поліцейських, зони проведення АТО і зони, "визначені для забезпечення безпеки осіб, щодо яких здійснюється державна охорона".

Оприлюднений порядок також визначає максимальну швидкість польоту (160 км/ч), висоту (50 м), відстань від пілота (не більш ніж 500 м) і відстань від сторонніх осіб - не ближче 30 м, для дітей до 12 років - не ближче 50 м , для груп із понад 12 осіб - не ближче 150 м.

В інших випадках польоти безпілотників масою до 2 кг включно і всі без винятку польоти безпілотників масою понад 2 кг виконуються в межах заборон/обмежень використання повітряного простору (ВПП) з дотриманням вимог за поданням заявок на ІВП, отримання дозволів та умов ІВП, інформування органів управління повітряних сил ЗСУ, органів Державної прикордонної служби України, а також відповідних органів, що відповідають за управління польотами.

"Разом з тим, Державіаслужба залишається відкритою для діалогу щодо норм, встановлених тимчасовим порядком використання повітряного простору, що стосується використання повітряного простору безпілотними літальними апаратами", - наголошується в повідомленні відомства.

У Державіаслужбі також повідомили, що 19 червня в Міністерстві інфраструктури відбудеться громадське обговорення проекту авіаційних правил "Правила надання дозволів на виконання польотів повітряних суден у повітряному просторі України", в рамках якого пропонується обговорити питання, пов'язані з тимчасовим порядком використання повітряного простору України зокрема для дронів.

Як повідомлялося, в травні 2017 року Державна авіаційна служба України запропонувала ввести реєстрацію всіх безпілотних повітряних суден (БВС), що мають масу понад 250 м.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА