21:58 12.06.2018

Чергове повідомлення про мінування п'яти бізнес-центрів у Харкові не підтвердилося

2 хв читати
Чергове повідомлення про мінування п'яти бізнес-центрів у Харкові не підтвердилося

Інформація про те, що в будинках бізнес-центрів на вул.Академіка Проскури, Свободи, Алчевських, Богдана Хмельницького і Московському проспекті в Харкові закладено вибухівку, не підтвердилася.

"Всього експерти оглянули близько 26 000 кв. метрів приміщень і прилеглої території, евакуювали близько 1000 громадян. Ніяких вибухових речовин не виявлено ... Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань", - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області.

У поліції зазначають, що перевірка повідомлень про мінування вимагає значних фінансових і людських ресурсів. Для перевірки одного об'єкта вибухотехнічна служба виділяє двох фахівців-вибухотехніків і одного фахівця зі спеціально підготовленим службовим собакою. Зазвичай, на перевірку йде 2-3 години робочого часу. Крім того, організації, офіси яких знаходяться в цих будівлях, змушені переривати роботу, оскільки поліція евакуює людей на час перевірки.

У поліції нагадують, що за неправдиві виклики про замінування передбачено кримінальну відповідальність.

"Згідно зі статтею 259 Кримінального кодексу України завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками, карається позбавленням волі терміном від 2 до 6 років. Те саме діяння, якщо воно спричинило тяжкі наслідки або вчинене повторно, - позбавленням волі терміном від 4 до 8 років", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, у вівторок, о 10:30, анонім повідомив, що в будівлях 5 бізнес-центрів у Харкові закладено вибухівку.

Починаючи з 5 червня до правоохоронних органів щодня надходять повідомлення про мінування цих 5 бізнес-центрів у Харкові. Жодне з них не підтвердилося.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА