07:19 13.06.2018

Після атаки в Солсбері ЄС активізував роботу з протистояння гібридним загрозам

1 хв читати
Після атаки в Солсбері ЄС активізував роботу з протистояння гібридним загрозам

Одним з найважливіших напрямків співпраці Євросоюзу з НАТО високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки і оборони Федеріка Могеріні вважає протистояння гібридним загрозам.

"Особливо після атаки в Солсбері Європейська рада закликала до посилення дій ЄС з кібербезпеки, стратегічної комунікації та контррозвідки, але також - при цьому в тісній співпраці з НАТО - з хімічних, біологічних, радіологічних і ядерних проблем. Наразі ми працюємо над вирішенням цих задач", - сказала глава дипломатії ЄС, виступаючи у вівторок на пленарній сесії Європарламенту в Страсбурзі.

Вона повідомила, що нові пропозиції її відомства будуть відображені в трьох документах, які планується представити Європейській Раді 28-29 червня: спільному повідомленні про подальшу діяльність за підсумками Солсбері, спільній доповіді щодо здійснення 22 спільних дій ЄС-НАТО з гібридних загроз і 15-ї доповіді про хід роботи над союзом безпеки.

"Наші співробітники в Євросоюзі і НАТО щодня працюють разом над гібридними загрозами в різних контекстах", - зазначила Ф.Могеріні.

Вона оголосила, що такі паралельні і скоординовані навчання ЄС-НАТО відбудуться в листопаді наступного року, і, як і минулого року, ґрунтуватимуться на гібридному сценарії і будуть спрямовані на синхронізацію реакції на кризу Євросоюзу і Північноатлантичного альянсу

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА