12:31 13.06.2018

Кабмін схвалив відставку Жебрівського

2 хв читати
Кабмін схвалив відставку Жебрівського

Кабінет Міністрів України схвалив проект указу президента про звільнення голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського за власним бажанням.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу.

"Погодили акт президента про звільнення Жебрівського за власним бажанням", - сказав агентству "Інтерфакс-Україна" після засідання в середу віце-прем'єр-міністр Павло Розенко.

Як повідомлялося, П.Жебрівський був призначений головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації 11 червня 2015 року. До цього посаду обіймав Олександр Кіхтенко.

9 червня 2018 року його подав президенту України Петру Порошенку заяву про звільнення за власним бажанням і глава держави його прийняв.

Донецька обласна військово-цивільна адміністрація була реорганізована з Донецької обласної державної адміністрації з 5 березня 2015 року. Розташовується в м.Краматорськ.

Згідно з положеннями чинного закону "Про місцеві державні адміністрації", голови місцевих, зокрема обласних державних адміністрацій, призначаються на посаду президентом України за поданням Кабінету Міністрів України на термін повноважень глави держави. При цьому президент може порушити перед Кабміном питання призначення на посаду іншої кандидатури.

Повноваження голів місцевих адміністрацій можуть бути припинені в низці випадків, зокрема подання ними заяви про звільнення з посади за власним бажанням і прийняття відставки.

При цьому, згідно з п.4 ч.2 ст.23 закону "Про Кабінет Міністрів України", уряд розглядає питання призначення на посаду або звільнення з посади голів місцевих держадміністрацій і внесення президенту України відповідних подань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поки що немає жодного підтвердження, що РФ насправді має намір завдати ударів по лікарнях у Києві - військова адміністрація

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА