17:31 13.06.2018

Мураєв подав до ГПУ заяву на Пашинського про завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину

2 хв читати
Мураєв подав до ГПУ заяву на Пашинського про завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину

Народний депутат України Євген Мураєв повідомив, що подав заяву до Генеральної прокуратури України про скоєння народним депутатом із фракції "Народний фронт" Сергієм Пашинським злочину у вигляді завідомо неправдивого повідомлення про вчинення злочину й очікує відкриття провадження.

"Щоб не було гри в одні ворота, я подав до Генеральної прокуратури заяву про скоєння народним депутатом Пашинським кримінального правопорушення, передбаченого ст. 383 Кримінального кодексу України "завідомо неправдиве повідомлення про вчинення особливо тяжкого злочину" і ст. 344 "незаконний вплив у будь-якій формі на народного депутата України з метою перешкоджати виконанню ним службових обов'язків", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

Він наголосив, що прокуратура має протягом 24 годин від моменту отримання заяви внести відомості до ЄРДР. "Тобто так само швидко, як внесла туди інформацію щодо мене", - написав Є.Мураєв.

Раніше цього дня в прес-службі СБУ повідомили агентству "Інтерфакс-Україна", що справу Є.Мураєва передано з Генпрокуратури до СБУ, не уточнивши поки що жодних подробиць стосовно розслідування.

Раніше в ефірі телеканалу "112. Україна" Є.Мураєв сказав: "Сенцова (утримуваний у РФ український кінорежисер Олег Сенцов - ІФ) можна по-різному сприймати: з точки зору того, що людина готувала підпали та вибухи, для частини населення він є терористом, для націоналістичної частини, напевно, він є героєм. Час усе розставить на свої місця - хто правий, хто не правий". Ці слова викликали обурення в його колег із парламенту.

8 червня керівник комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони, член фракції "Народний фронт" Сергій Пашинський звернувся до глави СБУ Василя Грицака та генерального прокурора Юрія Луценка з проханням відкрити кримінальну справу проти Є.Мураєва за його висловлювання щодо О.Сенцова. "Звертаюся до глави Служби безпеки України з заявою про порушення проти Мураєва кримінальної справи за ст. 111 "державна зрада", - заявив він на пленарному засіданні Верховної Ради 8 червня.

Того самого дня Генеральна прокуратура України розпочала кримінальне провадження про вчинення Є.Мураєвим злочинів, передбачених статтями "державна зрада" і "завідомо неправдиве повідомлення про скоєний злочин".

Згодом Є.Мураєв оприлюднив відео з вибаченнями перед політв'язням у РФ, українським режисером Олегом Сенцовим, але за українську владу, а не за свої слова про те, що О.Сенцов "готував вибухи та підпали".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА