18:20 13.06.2018

Савченко просить Путіна помилувати всіх українських політв'язнів

2 хв читати
Савченко просить Путіна помилувати всіх українських політв'язнів

Народний депутат України Надія Савченко, яка перебуває під арештом в СІЗО Служби безпеки України в Києві, в середу, 13 червня, звернулася до президента РФ Володимира Путіна з листом, в якому просить про помилування українських політв'язнів.

Фотокопію листа на бланку нардепа розміщено на сторінці нардепа у Facebook, до звернення додається список прізвищ українських політв'язнів, що перебувають на території Росії (загалом 66 осіб).

Листа надіслано за адресою: Москва, вул. Ільїнка, 23/16, під'їзд 11, - де розташована приймальня президента РФ.

"Виняткова ситуація, яка склалася навколо долі моїх співвітчизників, громадян України, які нині перебувають у місцях позбавлення волі Російської Федерації, життя і здоров'я яких нині перебувають у серйозній небезпеці, а час іде на лічені дні, а то й години, коли ще є можливість зберегти їм життя, не може не змусити мене звернутися особисто до Вас, за допомогою відкритого листа, з щирим проханням від мене особисто, від імені моїх виборців, від імені кожного небайдужого в Україні та у всьому світі до долі українських в'язнів у Росії, звільнити громадян України, які перебувають у російських в'язницях і слідчих ізоляторах, будь-яким правовим способом", - йдеться в листі Н.Савченко.

Вона просить президента РФ прийняти рішення про помилування і "зробити цей крок, щоб мир на українській землі, мир між українським і російським народами і мир у міжнародних відносинах Росії та України... став можливим".

Н.Савченко також запевнила, що ніколи не скоювала злочинів проти народу РФ і ніколи не зверталася до В.Путіна з проханням про її помилування.

У списку зазначені, зокрема, Олег Сенцов, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Олександр Шумков, Руслан Зейтуллаєв, Рустем Ісмаїлов, Умір Есеров та інші.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА