19:32 13.06.2018

Київ на засіданні ТКГ вніс пропозиції для сталого режиму тиші на Донбасі, але вони не були сприйняті РФ

2 хв читати
Київ на засіданні ТКГ вніс пропозиції для сталого режиму тиші на Донбасі, але вони не були сприйняті РФ

Українська сторона на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську запропонувала виконання безпекового блоку питань Мінських угод для настання сталого режиму тиші на Донбасі, проте ці пропозиції не були сприйняті російською стороною, повідомила прес-секретар другого президента України, представника країни в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Виконання безпекового блоку питань Мінських угод - беззаперечний шлях для встановлення повноцінного та всеосяжного миру на Донбасі", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook за результатами засідання ТКГ у Мінську в середу.

За її словами, насамперед ідеться про припинення вогню; відведення важких озброєнь; створення в районі н. п. Кальміуське, Кумачове, Новоазовське та Саханка ділянки, вільної від важкого озброєння; всебічний доступ СММ ОБСЄ до всієї території ОРДЛО, включно з непідконтрольними Україні ділянками українсько-російського кордону; створення зон безпеки уздовж неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону та дотримання лінії розмежування, встановленої меморандумом від 19 вересня 2014 року.

"Усі ці питання були внесені українською стороною як пропозиції задля настання сталого та справжнього режиму тиші. Однак вони категорично не були сприйняті в першу чергу російською стороною", - наголосила Д.Оліфер.

Вона також нагадала, що розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської може відбутися за умови дотримання з боку представників окремих районів Луганської області (ОРЛО) семиденного періоду тиші. Але замість цього спостерігається військова активність на ділянках, де раніше мало відбутися розведення озброєння - в районі Золотого та Петрівського.

"Так, у районі Золотого НЗФ ОРДЛО проводять мінування, встановили зенітну установку; в районі Петрівського обладнано укріплені кулемети та мінометні позиції, звідси Збройні сили України були обстріляні зі стрілецької зброї та гранатометів", - наголосила Д.Оліфер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Укргідрометцентр попереджає про сильні дощі та заморозки на заході країни

ОК "Південь" сприяє правоохоронцям у затриманні вбивць поліцейського на Вінниччині, підозрювані понад рік не служать у 28 ОМБр

"Укрзалізниця" повертає "Інтерсіті+" в Одесу в тестовому режимі

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА