20:30 13.06.2018

В ОБСЄ вважають, що активізація "нормандського формату" сприятиме прогресу мінського процесу

2 хв читати
В ОБСЄ вважають, що активізація "нормандського формату" сприятиме прогресу мінського процесу

Активізація контактів "Нормандської четвірки" надасть імпульсу мінському процесу, заявив представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі щодо Донбасу (ТКГ) Мартін Зайдік.

"Активізація "нормандського формату" на різних рівнях дасть імпульс і мінському процесу", - заявив М.Зайдік журналістам за підсумками засідання ТКГ у середу в Мінську.

Він нагадав, що на нещодавній зустрічі "Нормандської четвірки" на рівні глав МЗС "сторони підтвердили відданість Мінським угодам та мирному врегулюванню конфлікту".

М.Зайдік також повідомив, що українські представники в ТКГ пояснили слова президента Петра Порошенка про те, що мінського формату переговорів не існує.

"Звісно, це було предметом наших розмов тут. Українська сторона дала пояснення, своє бачення цих повідомлень (заяв П.Порошенка - ІФ)", - сказав М.Зайдік журналістам.

8 червня президент України Петро Порошенко, відповідаючи на запитання, чи можливі прямі переговори з представниками непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей або зміна формату міжнародних переговорів із тим, щоб офіційно залучити їх до цих переговорів, глава держави сказав: "А в якому форматі бере участь Леонід Кучма? Ви можете сказати?.. Так я хочу вам сказати: "мінського формату" переговорів не існує. І Кучма ніякої участі в "мінському форматі" переговорів не бере. Існує один формат - "нормандський".

М.Зайдік також зазначив, що представник України Леонід Кучма бере участь у роботі ТКГ: "Він був тут, і сподіваюся, що буде наступного разу. Він важливий учасник нашої роботи".

М.Зайдік також висловив задоволення завершенням ремонтних робіт на Донецькій фільтрувальній станції.

"Що стосується ДФС, я радий, що всі ремонтні роботи відбулися завдяки гарантіям безпеки співробітників. Тема ДФС обговорювалася робочою групою з безпеки", - сказав він.

Також, зазначив він, розглядалися питання розведення сил і засобів на погоджених ділянках. За інформацією М.Зайдіка, економічна підгрупа продовжила обговорення подальших кроків щодо відновлення та поліпшенню мобільного зв'язку в ОРДО та ОРЛО. "Було зазначено, що для відновлення повноцінного якісного зв'язку знадобиться час, а також технічні інвестиції", – наголосив він.

Підгрупа з гуманітарних питань обговорила обмін утримуваних і пошук зниклих безвісти, політична підгрупа - формулу Штайнмаєра, повідомив М.Зайдік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА