22:42 13.06.2018

СБУ спростувала інформацію сайтів терористичних організацій "ЛНР / ДНР" про нібито перехід військового ЗСУ на сторону терористів

1 хв читати
СБУ спростувала інформацію сайтів терористичних організацій "ЛНР / ДНР" про нібито перехід військового ЗСУ на сторону терористів

Служба безпеки України спростувала інформацію, поширювану інтернет-ресурсами терористичних організацій "ЛНР / ДНР", про те, що військовослужбовець 24-ї окремої механізованої бригади Збройних сил України Тарас Гапяк днями перейшов на бік терористів.

"Служба безпеки України спростовує чергову фейкову інформацію, яка поширюється "ручними" інтернет-ресурсами терористичних організацій "Л / ДНР". Цього разу брехня проросійських пропагандистів стосується нібито переходу на днях на сторону терористів військовослужбовця 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Тараса Гапяка" , - йдеться в повідомленні на сторінці СБУ в Фейсбук у середу.

У спецслужбі уточнили, що цей військовослужбовець потрапив в полон у березні 2017 року і був звільнений в рамках обміну утримуваними особами 27 грудня.

Після звільнення Т.Гапяк надав письмові свідчення про те, як готуються фейкові сюжети для російських ЗМІ з "зізнаннями" українських заручників. За його словами, це були допити із застосуванням фізичної сили і спецзасобів.

Т.Гапяк зміг ідентифікувати 19 найманців зі складу так званої "військової комендатури ЛНР", які особисто причетні до тортур українських заручників. У повідомленні СБУ наводяться прізвища цих людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА