12:42 14.06.2018

Москалькова та її українська колега домовилися відвідати по 34 в'язні на території Росії та України

2 хв читати
Москалькова та її українська колега домовилися відвідати по 34 в'язні на території Росії та України

Уповноважені з прав людини Росії та України планують відвідати по 34 ув'язнені на територіях обох країн, повідомила російський омбудсмен Тетяна Москалькова.

"Ми обмінялися списками, в кожному списку по 34 людини. Перший наш спільний візит у рамках моніторингу тримання під вартою громадян Росії та України на території наших держав відбудеться в суботу в Омську, ВК-6", - сказала Т.Москалькова журналістам у Єкатеринбурзі.

Вона зазначила, що планує відвідати в Україні, зокрема, журналіста Кирила Вишинського, активістку "Волонтерів перемоги" Олену Одновол, російських військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова, колишнього військовослужбовця Віктора Агєєва та інших.

Першим місцем, яке відвідає Т.Москалькова, стане СІЗО Херсона, де перебуває К.Вишинський, вона вилетить туди в понеділок, 18 червня.

"У нас є дорожня карта, все розписано по днях. Ми плануємо завершити (відвідування) до серпня, якщо не буде перешкод", - додала уповноважений з прав людини.

"Людмила Денісова планує відвідати та просить надати в цьому сприяння мене й органи влади Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Дмитра Штиблікова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка та інших", - повідомила Т.Москалькова. Перший візит Л.Денісової відбудеться в суботу до Омська, де вона відвідає Д.Штиблікова.

За її словами, українська чиновниця має намір відвідати, зокрема, Крим, де в СІЗО Сімферополя перебувають громадяни України Володимир Балух, Володимир Дудка, Олексій Бессарабов, Євген Панов і Андрій Захтей.

Т.Москалькова зазначила, що направила керівникам слідчих органів запити на відвідування Л.Денісовоюї тих обвинувачуваних, які перебувають у СІЗО, і чекає на відповіді.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА