14:41 14.06.2018

Денісова: Тривають переговори про відвідини омбудсменом Сущенка та Карпюка 14 червня

2 хв читати

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомляє про проведення переговорів щодо відвідування громадян України Романа Сущенка та Миколи Карпюка, яких тримають у неволі в РФ, у четвер, 14 червня.

"Сьогодні ми проводимо переговори... щоб відвідати сьогодні Сущенка Романа і Карпюка, який наразі у Володимирському централі", - сказала Л.Денісова в ефірі телеканалу "112. Україна" в четвер.

Омбудсмен також повідомила, що спільно з посольством України в РФ проводить необхідні процедури для відвідування українських політв'язнів.

"Вчора спрямували ноту, щоб вони нам дали таку можливість, тобто ми продовжуємо працювати в цьому напрямку", - сказала вона.

Л.Денісова також зазначила, що має намір під час зустрічі з російським омбудсменом Тетяною Москальковою в Омську обговорити "більш детально" відвідування всіх інших ув'язнених, які перебувають в українському списку.

Як повідомлялося, Т.Москалькова повідомила про домовленість із Л.Денісовою про відвідування 34 ув'язнених на територіях обох країн.

"Людмила Денісова планує відвідати та просить надати в цьому сприяння мене і органи влади, Олега Сенцова, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Дмитра Штиблікова, Романа Сущенка, Олександра Кольченка та інших", - повідомила вона, додавши, що перший візит Л.Денісової відбудеться в суботу в Омськ, де вона відвідає Д.Штиблікова.

За її словами, українська чиновниця має намір відвідати, зокрема, Крим, де в СІЗО Сімферополя тримають громадян України Володимира Балуха, Володимира Дудку, Олексія Бессарабова, Євгена Панова і Андрія Захтея. Т.Москалькова зазначила, що спрямувала керівникам слідчих органів запити на відвідування Л.Денісової тих обвинувачених, які перебувають в СІЗО, і чекає на відповіді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА