15:45 14.06.2018

Суд задовольнив 39 позовів до Міноборони про моральну шкоду на 19,5 млн грн щодо збитого Іл-76 на Донбасі

2 хв читати
Суд задовольнив 39 позовів до Міноборони про моральну шкоду на 19,5 млн грн щодо збитого Іл-76 на Донбасі

Суд задовольнив 39 позовів постраждалих до Міністерства оборони України про відшкодування моральної шкоди у зв'язку з катастрофою військово-транспортного літака Збройних сил України Іл-76 14 червня 2014 року на загальну суму 19,5 млн грн (позови по 500 тис. грн), повідомляє спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

За його словами, засуджений у зв'язку з катастрофою за звинуваченням у службовій недбалості генерал-майор Генштабу ЗСУ Віктор Назаров оскаржив вирок, у зв'язку з чим призначено проведення комісійної судекспертизи.

"Наразі зазначене рішення суду оскаржене обвинуваченим, його захисником і представником Генерального штабу ЗС України в апеляційній інстанції (апеляційному суді Дніпропетровської області), якій 22.01.2018 призначена комісійна судова військова експертиза, проведення якої доручено Київському науково-дослідному інституту судових експертиз. Проведення експертизи триває. Після отримання відповідного висновку розгляд кримінального провадження буде продовжено", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходу на посадку на аеродром в Луганську. На борту Іл-76 було 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Всі вони загинули.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. В.Назарова було вручено підозра в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ. У березні 2017 року В.Назаров був визнаний винним і засуджений до 7 років в'язниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА