15:55 14.06.2018

Москалькова планує свою поїздку до України 18 червня

2 хв читати
Москалькова планує свою поїздку до України 18 червня

 Уповноважений з прав людини в РФ Тетяна Москалькова планує поїхати в Україну 18 червня.

"Я планую поїхати в понеділок в Херсон у СІЗО, де тримають Вишинського, вашого колегу, журналіста", - повідомила Т.Москалькова журналістам у четвер у Єкатеринбурзі.

Вона додала, що 16 червня планує зустрітися в Омську з уповноваженим Верховної Ради України з прав людини Людмилою Денісовою.

"Якщо я буду їй потрібна тут і якщо органи ФСВП вважатимуть, що я повинна супроводжувати, то я буду супроводжувати її (Л. Денісова - ІФ) в Челябінську, Салехарді і в інших регіонах", - сказала Т.Москалькова.

Вона додала, що в Україні має намір побувати також в Одесі та Києві.

"У списку громадян РФ, які перебувають сьогодні під вартою (той, що я надала Денісовій), 34 людини. Це два дзеркальних списки по 34 людини. Але я залишаю за собою право розширення цього списку. Як і Л.Денісова", - сказала омбудсмен РФ.

Загалом, за її словами, в України в місцях позбавлення волі, в місцях примусового тримання в СІЗО і в колоніях перебувають понад 400 громадян Росії, які вчинили злочини різного ступеня, зокрема кримінальні.

"Як омбудсмен, відповідно до свого мандату, я можу перевірити умови, порядок тримання під вартою, надання медичної допомоги і чи немає застосування насильства або інших незаконних методів, пов'язаних з триманням під вартою", - зазначила Т.Москалькова.

Також вона повідомила, що в своїй щорічній доповіді зверне увагу на захист прав журналістів. "Я буду в своїй доповіді спеціально писати розділ про захист прав журналістів. Тому що затримання і звинувачення журналіста за його професійну діяльність в Україні - це грубе порушення міжнародних прав, морального підходу до людського виконання свого службового обов'язку", - заявила Т.Москалькова.

Раніше Т.Москалькова заявляла, що на Україні, крім журналіста Кирила Вишинського, хотіла б відвідати ще трьох ув'язнених: активістку "Волонтери Перемоги" Олену Одновол, а також військовослужбовців Олександра Баранова та Максима Одинцова.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА