16:09 14.06.2018

Турчинов: Використання "казачих" підрозділів на ЧС-2018 свідчить про нездатність керівництва РФ забезпечити порядок своїми силами

1 хв читати
Турчинов: Використання "казачих" підрозділів на ЧС-2018 свідчить про нездатність керівництва РФ забезпечити порядок своїми силами

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов вважає неприпустимим використання "казачих" парамілітарних підрозділів на заходах ФІФА, зокрема на чемпіонаті світу з футболу 2018 року в Росії.

Як повідомляє прес-служба РНБО, в коментарі агентству Reuters О.Турчинов зазначив, що використання "казаків" під час чемпіонату світу з футболу є свідченням нездатності керівництва РФ забезпечити правопорядок силами державних органів, а використання на заходах ФІФА таких підрозділів є неприпустимим.

На його думку, бездіяльність ФІФА та міжнародної спільноти в цьому питанні свідчать про фактичну підтримку російської агресії проти України. "З боку ж міжнародного співтовариства погодження з такими діями є погодженням та фактично підтримкою агресії проти України", - упевнений секретар РНБО.

За даними агентства Reuters, які наводить прес-служба РНБО, понад 800 членів шести так званих "казачих" організацій забезпечуватимуть патрулювання вулиць, фан-зон і командних баз під час ЧС з футболу на території РФ. Щонайменше 19 ідентифікованих журналістами членів цих організацій брали участь у війні на сході України у складі російсько-терористичних угруповань, а також у складі підтримуваних Кремлем приватних військових компаній, що воюють у Сирії на боці проасадовських військ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА