21:28 14.06.2018

На "ArcelorMittal Кривий Ріг" майстру відрізало частину ноги при розкрою металу

3 хв читати
На "ArcelorMittal Кривий Ріг" майстру відрізало частину ноги при розкрою металу

На ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат "ArcelorMittal Кривий Ріг"(Дніпропетровська обл.) під час розкрою металу сталася травматична ампутація частини ноги змінного майстра блюмінга.

Як повідомив місцевий телеканал "Перший криворізький" з посиланням на прес-службу підприємства, пригода сталася в четвер під час виконання майстром своїх професійних обов'язків, коли той перебував біля летючих ножиць.

"Об 11:40 під час розкрою металу цими ножицями розкат збурився, зірвався з виробничої лінії і вдарив по правій нозі працівника. В результаті сталася ампутація нижньої частини гомілки правої ноги", - сказано в повідомленні.

При цьому наголошується, що на місце події медики підприємства прибули об 11:52. Після оцінки тяжкості стану пацієнта була викликана міська реанімаційна бригада і вжито заходів для зупинки кровотечі і запобігання розвитку травматичного шоку. Потерпілий у важкому стабільному стані переданий до реанімаційного відділення міської лікарні №1, відзначається в прес-релізі "ArcelorMittal Кривий Ріг", який відсутній на офіційному сайті компанії і поширюється місцевим ЗМІ.

У коментарях до повідомлення на сайті телеканалу зазначається, що періодично трапляється, коли летючі ножиці (ВПЛН - важільно планетарні летючі ножиці) ріжуть метал на 6 метрові квадратні заготовки перерізом 80 або 125 мм, і відбувається виліт шматків металу.

"І остання заготовка потрапляє під різ - відміряється 6 метрів і відбувається зріз - шматок металу, що залишився, вилітає і може на два метри полетіти в будь-якому напрямку (благо кожух і ланцюги захищають від розльоту), шматок такої гарячої до півметра заготовки може важити до 70 кг. Цього разу захист не вберіг майстра", - йдеться в коментарі.

У свою чергу, в зведенні Державної служби з питань праці (Держпраці) про травмованих на виробництві 14 червня про НП на АМКР не повідомляється. Разом з тим, із запізненням на три дні відомство інформує про смертельний випадок на Криворізькому залізорудному комбінаті (КЗРК), керованим спільно групами "Метінвест" і "Приват".

Відповідно до зведення, електрослюсар КЗРК 1985 року народження отримав смертельне ураження електричним струмом під час виконання робіт з ремонту електровоза в дренажному квершлагу 64 осі горизонту 1240 м, унаслідок дотику до кабелю під напругою. НП сталася 11 червня, повідомили в відомстві 13 червня, з'явилося в зведенні 14 червня.

Як повідомлялося, "ArcelorMittal Кривий Ріг" планує в 2018 році виробити мінімум 5,7 млн тонн готового прокату, 6,5 млн тонн сталі, 10 млн тонн концентрату.

Згідно з експертними оцінками, в січні-травні 2018 року підприємство скоротило випуск прокату на 25% у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року - до 1,6 млн тонн, сталі - на 29%, до 1,7 млн тонн, чавуну на 28%, до 1,6 млн тонн. Випуск агломерату впав на 12,5%, до 3,75 млн тонн, але зріс товарної залізної руди на 7%, до 381 тис. тонн, залізорудного концентрату знизився на 5,4%, до 3,87 млн тонн, зріс коксу - на 8,5%, до трохи більше 1 млн тонн.

У травні виробництво впало через зупинку низки підрозділів внаслідок страйку залізничників. При цьому в травні було вироблено, за оперативними оцінками, 210 тис. тонн прокату, 220 тис. тонн сталі, 215 тис. тонн чавуну, 800 тис. тонн агломерату, 90 тис. тонн товарної залізної руди, 600 тис. тонн залізорудного концентрату і 200 тис. тонн коксу.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема, арматури і катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема, ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн при стартовій ціні 10 млрд грн, після чого меткомбінат був перейменований в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА