13:28 15.06.2018

"Укрзалізниця" і зерновики домовилися про закриття низки зернових станцій

2 хв читати
"Укрзалізниця" і зерновики домовилися про закриття низки зернових станцій

ПАТ "Укрзалізниця" разом з Європейською бізнес-асоціацією (EBA) і основними учасниками аграрного бізнесу визначили шляхи оптимізації структури логістики зернових вантажів, повідомив в.о. голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов.

"З огляду на думку всіх учасників ринку, із 177 станцій за навантаженням зерна, діяльність яких, на думку фахівців "Укрзалізниці", доцільно оптимізувати шляхом їх реструктуризації, санації, тимчасового або повного закриття для вантажних операцій, в переліку залишилося 99 станцій", - сказав він під час зустрічі з представниками EBA.

Зокрема, повністю будуть закриті 27 станцій для вантажної роботи, 41 станція буде закрита для вантажної роботи з липня до грудня 2018 року з подальшим відновленням, за умови наявності заявок на середньоденні завантаження/розвантаження п'яти вагонів на добу на термін не менше трьох місяців.

Крім того, 24 станції будуть закриті для вантажної роботи з липня до грудня 2018 року з подальшим відновленням за умови наявності заявок на середньоденну завантаження/розвантаження 10 вагонів на добу на термін не менше шести місяців. Також семи станціям, які мають негативний фінансовий результат, пропонується надати можливість протягом кількох місяців збільшити кількість середньоденний завантаження вагонів і вийти на беззбиткову діяльність.

Як уточнив Є.Кравцов, робота виключені станцій буде додатково проаналізована, і в разі зміни показників їх діяльності вони будуть представлені на процедуру реорганізації.

На його думку, це рішення збільшить обсяги перевезень і буде сприяти інвестуванню в модернізацію потужностей зі зберігання зернових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА