16:49 15.06.2018

Фігуранту "справи Бабченка" Пивоварнику повідомлено про підозру за статтею "підготовка теракту"

2 хв читати
Фігуранту "справи Бабченка" Пивоварнику повідомлено про підозру за статтею "підготовка теракту"

Співвласник ТОВ "Київська консалтингова група" В'ячеслав Пивоварник, який фігурує в справі про організацію спроби вбивства журналіста Аркадія Бабченка, повідомлено про підозру за статтею "організація і підготовка терористичного акту", повідомив заступник начальника головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що разом з громадянином України Германом до організації терористичних актів причетний громадянин України Пивоварник В'ячеслав Олександрович", - заявив Б.Тиводар на брифінгу в п'ятницю в Києві.

За словами представника СБУ, саме ці дві особи вступили в змову з представниками спецслужб РФ для організації терактів на території України

Б. Тиводар повідомив, що 8 червня В.Пивоварнику повідомлено про підозру за статтею "організація і підготовка теракту", встановлюється його місцезнаходження.

"8 червня громадянину України Пивоварник повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.14, ч.3, ст.27, ч.3 ст.258 Кримінального кодексу України, тобто організація і підготовка до теракту. Наразі проводяться слідчі та розшукові заходи, спрямовані на встановлення конкретного місцезнаходження підозрюваного на території РФ", - повідомив представник СБУ.

Раніше повідомлялося, що підозрюваний в організації спроби вбивства журналіста Аркадія Бабченко Борис Герман назвав В'ячеслава Пивоварника нібито відповідальним "в приватному фонді Путіна" за безлади в Україні.

Згідно з даними Держреєстру, В.Пивоварнику і Б.Герману належить по 11% акцій ТОВ "Київська консалтингова група".

За словами Б.Германа, нині В.Пивоварник проживає в Москві, однак в Держреєстрі він продовжує числитися не тільки співвласником низки інших українських підприємств, але, в окремих випадках, їхнім керівником.

Зокрема, в ТОВ "Теленткепітал" (Київ) В.Пивоварник, зареєстрований у Києві, володіє 100% і є главою компанії. Він також керує ТОВ "Суспільна служба безпеки України" (Київ), яким на паритетних засадах володіє з Сергієм Дєєвим.

Як повідомлялося, увечері 29 травня 2018 року з'явилася інформація про вбивство журналіста А.Бабченка, але наступного дня глава СБУ Василь Грицак заявив, що це було частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста.

Глава СБУ повідомив про затримання в Києві в середу, 30 травня, організатора "вбивства" А.Бабченка, ним виявився виконавчий директор ТОВ "Українсько-німецьке спільне підприємство (УНРП) "Шмайсер" (Вишневе, Київська обл.) Борис Герман. Загалом організатор злочину готував усунення 30 осіб в Україні на замовлення російських спецслужб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

Зеленський обговорив із делегацією групи Європарламенту Renew Europe військову допомогу та євроінтеграцію України

Засновника криптобіржі FTX Сема Бенкмана-Фріда засуджено до 25 років в'язниці

Нікопольський район протягом дня зазнав п’яти артилерійських обстрілів і п’яти атак БПЛА

План України з п'яти кроків щодо розблокування українсько-польського кордону має позитивну динаміку - Шмигаль

Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА