17:22 15.06.2018

Засідання у справі про вбивство Бузини перенесли

2 хв читати
Засідання у справі про вбивство Бузини перенесли

Шевченківський районний суд м. Києва з технічних причин переніс слухання справи щодо підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька та Дениса Поліщука на 9 серпня на 10:30.

Як повідомила на своїй сторінці в соцмережі Facebook прес-секретар прокуратури м. Києва Надія Максимець, на засіданні у п'ятницю мали сформувати суд присяжних.

"Засідання з технічних причин відклали до 9 серпня 2018 року на 10:30. Відповідно до закону, суд мав вручити присяжним повідомлення про виклик із переліком їхніх прав і обов'язків за 7 днів до засідання. Цього терміну не було дотримано у зв'язку з тим, що автоматизована система суду визначила присяжних лише у п'ятницю, 8 червня", - написала Н.Максимець.

За її словами, дотримання цієї процедури має велике значення для формування складу суду присяжних і законності здійснення ними судового розгляду в цій справі. "Тому суд ухвалив рішення перенести засідання", - додала Н.Максимець.

За словами прес-секретаря прокуратури Києва, рішення суду про перенесення слухання майже на два місяці викликало обурення в матері О.Бузини.

Як повідомлялося, прокуратура Києва 28 листопада 2017 року направила цей обвинувальний акт для розгляду по суті до Шевченківського суду Києва.

О.Бузина був убитий 16 квітня 2015 року в Києві у дворі багатоквартирного будинку, в якому жив.

Двоє підозрюваних у скоєнні злочину - Андрій Медведько і Денис Поліщук - були затримані 18 червня. Д.Поліщук служив в зоні АТО в званні гвардії лейтенанта Збройних сил України, був командиром 54-го розвідувального батальйону. О.Медведько є учасником АТО, він проходив службу в складі батальйону МВС "Київ-2".

27 червня 2017 року захисник А.Медведька та Д.Поліщука Сергій Войченко заявив, що прокуратура Києва повідомила про завершення досудового розслідування справи про вбивство О.Бузини, після чого матеріали кримінального провадження було надано сторонам для ознайомлення.

Дії обвинувачених кваліфіковані за п.12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене за попередньою змовою групою осіб) ч.2 ст. 28 (за попередньою змовою осіб, які заздалегідь домовилися про спільне вчинення злочину) та ч.1 ст.263 (незаконне зберігання зброї) КК України. Санкція цих статей передбачає покарання від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА