19:52 15.06.2018

СБУ в рамках "справи Бабченка" затримала керівника ще однієї групи з підготовки терактів в Україні

2 хв читати
СБУ в рамках "справи Бабченка" затримала керівника ще однієї групи з підготовки терактів в Україні

Служба безпеки України в рамках розслідування справи про організацію спроби вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка затримала громадянина України Г., який керував іще однією групою з підготовки терактів на замовлення спецслужб Російської Федерації

Як повідомив на брифінгу в п'ятницю в Києві заступник начальника головного слідчого управління СБУ Богдан Тиводар, досудове розслідування встановило, що підозрюваний в організації спроби вбивства А.Бабченка Борис Герман за вказівкою другого фігуранта "справи Бабченка" В'ячеслава Пивоварника у травні 2018 року здійснив фінансування і логістику з Росії в Україну групи громадян України з трьох осіб, які в російському місті Ростов-на-Дону пройшли інструктаж і навчання, спрямоване на подальше вчинення терористичних актів на території України".

За словами Б.Тиводара, інструктаж і навчання проводили з представниками спецслужб РФ.

"13 червня 2018 року СБУ затримало громадянина України Г., який керував зазначеною групою осіб в Ростові-на-Дону та в Україні", - повідомив представник СБУ.

За його словами, у громадянина Г. під час обшуку за місцем його проживання вилучено вогнепальну зброю і патрони до неї.

"Наразі є достатнього підстав обґрунтовано підозрювати громадянина Г. у причетності до підготовки терактів. Його затримано й повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 "Незаконне поводження зі зброєю", а також у підготовці терористичного акту", - сказав Б.Тиводар.

У свою чергу генеральний прокурор України Юрій Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю ввечері повідомив про затримання "ще одного ймовірного кілера, пов'язаного з раніше заарештованим Б.Германом, який разом із двома знайомими пройшов вишкіл у Ростові-на-Дону та прибув в Україну для скоєння терактів".

"Слідство вийшло на цю групу через інформацію, здобуту під час спецоперації А.Бабченка", - зазначив він.

Як повідомлялося, ввечері 29 травня 2018 року з'явилася інформація про вбивство журналіста А.Бабченка, але наступного дня глава СБУ Василь Грицак заявив, що це було частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста.

Глава СБУ повідомив про затримання в Києві в середу, 30 травня, організатора "вбивства" А.Бабченка, ним виявився виконавчий директор ТОВ "Українсько-німецьке спільне підприємство (УНРП) "Шмайсер" (Вишневе, Київська обл.) Б.Герман. Загалом організатор злочину готував усунення щонайменше 30 осіб в Україні на замовлення російських спецслужб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА