17:48 15.06.2018

Близько 30 дітей отруїлися в оздоровчому комплексі "Маяк" АТ "Мотор Січ" у Запорізькій області

2 хв читати
Близько 30 дітей отруїлися в оздоровчому комплексі "Маяк" АТ "Мотор Січ" у Запорізькій області

В окремому оздоровчому комплексі "Маяк" АТ "Мотор Січ" у Запорізькій області отруїлися 30 осіб, зокрема 28 дітей, стан постраждалих легкого та середнього ступеня тяжкості, повідомляється у п'ятницю на сайті Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужби).

За інформацією відомства, повідомлення від директора комплексу "Маяк" щодо скарг дітей на розлад шлунка надійшло ввечері 14 червня.

До вечора до медичного пункту табору звернулися 30 осіб, зокрема 28 дітей. Стан цих хворих був легкого та середнього ступеня тяжкості. Випадки захворювання дітей зареєстровано в 13 з 19 загонів.

Під час санітарно-епідеміологічного розслідування виявлено порушення вимог санітарного законодавства. Зокрема, не створено умови для дотримання правил особистої гігієни дітей і персоналу (відсутність проточного гарячого водопостачання для миття рук дітей), для миття внутрішньоцехового обладнання та ємності для третіх страв; не дотримується перспективне двотижневе меню.

Крім того, з’ясовано, що для дитячого харчування використовуються заборонені продукти (вода питна сильногазована); затверджений технологічною картою вид продукції не відповідає фактичному; порушується технологія приготування страв і обробки овочів; не дотримуються вимоги підготовки сировини, зокрема процес дефростації (розморожування) м'яса, тощо.

На території дитячого оздоровчого закладу також організовано відпочинок 85 дорослих (страви готуються на харчоблоці табору), зазначили в Держпродспоживслужбі.

Для проведення лабораторних досліджень Запорізька регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини відібрала 70 змивів із зовнішнього середовища, 18 добових проб харчових продуктів і 5 проб питної води.

Про ситуацію проінформовані голова Вільнянської міської ради Запорізької області, адміністрація АТ "Мотор Січ", керівники Головного управління Національної поліції в Запорізькій області та Запорізького обласного лабораторного центру МОЗ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА