08:29 16.06.2018

Кличко: незаконне паркування обійдеться більш ніж у тисячу гривень

2 хв читати
Кличко: незаконне паркування обійдеться більш ніж у тисячу гривень

Закон, що дозволяє штрафувати водіїв за паркування в недозволеному місці, вступить в силу через три місяці, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"За кілька місяців вступить в дію закон про паркування. Група "УДАР" в парламенті цей закон відстояла. І він дасть можливість наповнювати місцеві бюджети. А головне - поліпшити ситуацію на дорогах. І не тільки в Києві, а й в усіх містах країни. Штрафи для водіїв, які порушують правила паркування, будуть досить високими", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому прес-службою мера Києва в п'ятницю ввечері.

За його словами, наразі в Києві розробляють нову систему паркування. У тому числі - в центрі міста. Також планується ввести спеціальні пільги для автомобілістів, які будуть користуватися громадським транспортом, залишаючи свій автомобіль на перехоплюючих парковках.

"Ми робимо перехоплюючі парковки біля станцій метро. Сьогодні розробляємо систему заохочення для водіїв. Людина, яка залишить свій автомобіль на такий автостоянці, матиме або пільги на проїзд в міському транспорті, або взагалі користуватиметься ним безкоштовно", - зазначив мер столиці.

За словами В.Кличка, багато паркінгів у столиці стоять напівпорожні, бо більшість водіїв керується логікою: чому я маю платити, коли можу залишити свою машину де завгодно і мені за це нічого не буде. Мер Києва підкреслив, що відсутність відповідальності за хаотичне паркування на вулицях міст призвела до критичної ситуації на дорогах. Тому штрафи за такі порушення будуть значними.

"Для безвідповідальних водіїв можу сказати: залишити своє авто в недозволеному місці буде коштувати більше 1 тис. грн. Я нагадаю, в Києві встановлено багато камер відеоспостереження. Більше 6 тис. До кінця року їх буде більше 10 тис. І вони фіксують усі порушення. Це дуже ефективна система і ми будемо використовувати всі її можливості", - резюмував мер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА