14:04 17.06.2018

Марш рівності пройшов без грубих порушень порядку, поліцейські продовжують патрулювати вулиці Києва – правоохоронці

2 хв читати

 Під час організованого ЛГБТ-спільнотою Маршу рівності в центрі Києва грубих порушень громадського порядку не було, і під час самої ходи поліція нікого не затримувала, підсумував голова Національної поліції України Сергій Князєв.

"Не було затриманих і взагалі не було грубих порушень громадського порядку", – зазначив С.Князєв під час брифінгу за участю першого заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового і начальника поліції Києва Андрія Крищенка в неділю вдень.

За словами А.Крищенка, під час сутичок, які сталися перед початком Маршу рівності, в поліцію були доставлені загалом 57 осіб. Нині більшість із них відпустили.

"Більшу частину звільнено. Складено адміністративні матеріали. До районних управлінь викликали лікарів, які надавали допомогу, кому це було потрібно і всім забезпечили правову допомогу. Ще кілька людей залишаються. Їхні дії розглядатимуть у контексті ст. 345 КК України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу – ІФ)", – розповів керівник столичної поліції.

Він також додав, що з урахуванням того, що проти поліції було заздалегідь приготовано сльозогінний газ і вибухові пакети, дії поліцейських стосовно затриманих були обґрунтованими.

С.Яровий зазначив, що загалом у Марші рівності взяли участь близько 3,5 тис. осіб. Безпосередньо під час акції порядок забезпечували 2,5 співробітників МВС, тоді як ще 2,5 тис. правоохоронців були задіяні в охороні громадської безпеки в районах столиці.

За його словами, наразі поліцейські продовжують нести службу з охорони громадського порядку на вулицях Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА