07:03 18.06.2018

У Японії потужний землетрус призвів до жертв і транспортного колапсу

1 хв читати
У Японії потужний землетрус призвів до жертв і транспортного колапсу

Сильний землетрус магнітудою 6,1, що стався в японській префектурі Осака, призвів до практично повної зупинки руху швидкісних і звичайних поїздів, а також порушив авіасполучення на південному заході країни. Про це повідомляє NHK.

За даними телеканалу, внаслідок підземних поштовхів загинули три людини, ще 37 осіб отримали поранення. Однією із загиблих виявилася 9-річна дівчинка, яку придавило стіною біля шкільного басейну. Крім того, землетрус забрав життя ще двох літніх людей. Одна з них загинула при обваленні стіни, другу, з травмами, доставили до госпіталю, де вона і померла.

Сейсмологи повідомили, що епіцентр землетрусу знаходився на півночі префектури Осака, вогнище залягало на глибині 13 км. Даних про великі руйнування не надходило, однак сильні підземні поштовхи відчувалися в префектурах Осака, Кіото, Хиого, Міе і Нара.

Видання Japan Times називає землетрус "одним з найпотужніших за останнє десятиліття". Незважаючи на це, японська енергетична компанія Kansai Electric Power Co. вже повідомила, що всі АЕС під її контролем функціонують в штатному режимі.

За даними Japan Times, в місті Осака, населення якого становить 2,6 млн осіб, повністю припинено рух в метро, ​​понад 170 тис. будинків позбавлені електропостачання. Крім того, в більш ніж 100 тис. домоволодінь була припинена подача газу. Незважаючи на це до екстрених служб надійшло кілька повідомлень про виниклі пожежі.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА