07:35 18.06.2018

Семеро поліцейських отримали поранення на акції протесту в столиці Македонії

2 хв читати
Семеро поліцейських отримали поранення на акції протесту в столиці Македонії

Під час акції протесту перед будівлею парламенту Македонії в Скоп'є, яка була пов'язана з незгодою місцевих жителів щодо перейменування країни, постраждали семеро співробітників поліції. Про це повідомляє МВС Македонії.

За даними відомства, під час протестної акції протестувальники використовували піротехнічні засоби, а також підштовхували огорожі, намагаючись прорватися до будівлі парламенту, внаслідок чого постраждали семеро поліцейських.

Правоохоронцям, як зазначає МВС, довелося у відповідь застосувати сльозогінний газ. Поліцейські затримали 25 мітингувальників. У міністерстві відзначили, що влада поважає право громадян на мирні протести, однак не допустить порушення громадського порядку і застосування сили по відношенню до силовиків.

12 червня прем'єр-міністр Греції Алексіс Ціпрас провів переговори з главою македонського уряду Зораном Заевим щодо перейменування Македонії. На цьому наполягали Афіни з часів набуття Македонією статусу незалежної держави. Влада Греції в своїх претензіях заявляла, що в країні є провінція під назвою Македонія. Суперечка через назву не дозволяла Македонії вступити в ЄС, так як процес блокувала Греція. 13 червня Президент Македонії Георге Іванов сказав, що рішення укласти з Грецією договір про назву країни є особистим рішенням Заєва і глави МЗС Нікола Димитрова. Іванов підкреслив, що не поставить під угодою свій підпис. Через кілька днів Димитров і міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас підписали угоду про перейменування Македонії в Республіку Північна Македонія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА