12:58 18.06.2018

Вища рада правосуддя підтримала законопроект про утворення ВАКС

2 хв читати
Вища рада правосуддя підтримала законопроект про утворення ВАКС

Вища рада правосуддя (ВРП) на засіданні в понеділок одноголосно підтримала президентський проект закону "Про утворення Вищого антикорупційного суду".

"Пропоную вам підтримати підготовлений президентом України проект закону про утворення Вищого антикорупційного суду", - виніс на голосування питання голова Вищої ради правосуддя Ігор Бенедисюк.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", відповідне рішення було підтримане одностайно.

Як повідомлялося, 7 червня Верховна Рада схвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроект №7440 про Вищий антикорупційний суд (ВАКС). 11 червня президент підписав його.

14 червня президент України, відповідно до процедури, визначеної ч. 2 ст. 125 Конституції України, направив до Вищої ради правосуддя законопроект "Про утворення Вищого антикорупційного суду". Згідно з Конституцією, суди в Україні створюються та ліквідовуються законами, проекти яких вносить до парламенту президент України після консультацій зі ВРП, після чого Верховна Рада має підтримати відповідний законопроект.

16 червня П.Порошенко заявив, що планує у вівторок, 19 червня, зареєструвати у ВР цей законопроект у разі його підтримки ВРП. Він висловив сподівання, що позитивне рішення Вищої ради правосуддя дасть йому можливість вже у вівторок зареєструвати законопроект у парламенті. Президент зазначив, що визначить його як невідкладний і проситиме Верховну Раду проголосувати за нього "в першому читанні та в цілому, щоб ця складова нашого шляху щодо створення Антикорупційного суду була пройдена максимально швидко".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА