17:10 18.06.2018

Держкомтелерадіо заборонило ввезення в Україну книжки російського письменника Сахарова "Темный"

2 хв читати
Держкомтелерадіо заборонило ввезення в Україну книжки російського письменника Сахарова "Темный"

Державний комітет України з питань телебачення і радіомовлення (Держкомтелерадіо) заборонив ввезення до країни книжки російського письменника Василя Сахарова "Темный".

"Держкомтелерадіо своїм наказом анулювало раніше виданий дозвіл ТОВ "Дресс Шоу" на ввезення в Україну з території держави-агресора книги Василя Сахарова "Темный" у кількості 2000 примірників", - ідеться в повідомленні прес-служби Держкомтелерадіо.

Зазначається, що підставою для анулювання дозволу став факт внесення Міністерством культури України автора твору - громадянина Росії В.Сахарова - до переліку осіб, які становлять загрозу національній безпеці.

"Як з’ясувалося, письменник Сахаров є активним учасником російської окупації Криму та воєнних дій на сході України на боці проросійських незаконних збройних формувань", - наголошують у відомстві.

Згідно з повідомленням, надаючи дозвіл ТОВ "Дресс Шоу" на ввезення книги В.Сахарова "Темный", експерти не виявили у змісті видання ознак невідповідностей критеріям оцінки видавничої продукції, що дозволена до розповсюдження на території України. Однак на особу автора звернули увагу громадські активісти.

"Моніторинг у відкритих джерелах діяльності "письменника" та звернення Держкомтелерадіо до СБУ підтвердили здогадку громадських активістів: Василь Сахаров – учасник проросійських незаконних збройних формувань, який воював проти України та її державної незалежності", - стверджують у Держкомтелерадіо.

На сьогодні в переліку заборонених для ввезення в Україну книжок значаться 53 видання. Раніше Держкомтелерадіо скасувало заборону на ввезення в Україну книжки російського біблеїста Андрія Десницького "Христианство. Настоящее. Россия, XXI век".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА