19:23 18.06.2018

iPhone буде передавати координати в службу порятунку при дзвінку на 911

2 хв читати
iPhone буде передавати координати в службу порятунку при дзвінку на 911

У новій версії програмного забезпечення iPhone буде автоматично передавати дані про місцезнаходження користувача, що дзвонить на номер 911, в службу порятунку.

Основна частина дзвінків в службу порятунку здійснюється з мобільних, визначити координати яких набагато складніше, ніж стаціонарних телефонів, що затримує надання першої допомоги, пише газета The Wall Street Journal.

Стартап RapidSOS, що просувається трьома колишніми членами керівництва Федеральної комісії зі зв'язку США, створив технологію, яка дозволяє направити інформацію про місцезнаходження користувача зі смартфона або іншого пристрою, підключеного до інтернету, безпосередньо в колл-центри служби порятунку. Технологія RapidSOS буде частиною ОС iOs 12, яка стане доступна користувачам iPhone пізніше в цьому році, повідомили в Apple.

Apple не єдиний виробник смартфонів, що тестують технологію передачі даних про знаходження користувачів при дзвінку в службу 911. Google в минулому році почала випробовувати технологію відправки цієї інформації з пристроїв, що використовують ПЗ Android, спільно з RapidSOS і компанією West Corp.

Технологія RapidSOS на даний момент використовується менше ніж в половині колл-центрів служби 911 в США, проте кожен колл-центр може отримати безкоштовний доступ до неї.

Служба порятунку 911, що має 50 річну історію, створена на основі системи, прив'язаної до визначення місцезнаходження стаціонарних телефонів. Тим часом, згідно з даними National Emergency Number Association, близько 80% з 240 млн дзвінків, що надходять щорічно в службу порятунку 911 у США, виробляються з мобільних пристроїв.

За оцінками американських регуляторів, скорочення на одну хвилину часу надання допомоги може врятувати приблизно 10 тисяч життів на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА