19:37 18.06.2018

Суд заарештував громадянина РФ Кімаковського, який перебував у лавах "ДНР"

2 хв читати
Суд заарештував громадянина РФ Кімаковського, який перебував у лавах "ДНР"

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою громадянину Російської Федерації Ігорю Кімаковському, який перебував у лавах так званої "ДНР", повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган.

"18.06.18 за клопотанням процесуального керівника Красноармійський місцевий суд обвинуваченому Кімаковському І.В. обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

За її словами, І.Кімаковського заарештували в залі суду.

Прес-секретар генпрокурора зазначила, що заарештований є колишнім викладачем Санкт-Петербурзького державного аграрного університету.

"Українські прикордонники затримали його в Березовому Донецької області. На блокпосту обвинувачений пред'явив їм посвідчення "снайпера ДНР" на ім'я Артема Сергєєва, при собі він мав пістолет Макарова. Особу Кімаковського прикордонники встановили після проведення обшуку в його автомобілі з російськими номерами", - нагадала Л.Сарган.

За її словами, в Україні росіянину інкримінують статті: посягання на територіальну цілісність і недоторканність України; планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни; незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами; порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї; вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою. Статті передбачають позбавлення волі на термін до 15 років і можливість конфіскації майна.

Раніше в червні інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на рішення Красноармійського міськрайонного суду Донецької області від 18 травня 2018 року повідомило, що суд відпустив з-під варти громадянина Росії І.Кімаковського, обвинувачуваного у розв'язанні війни за допомогу так званої ДНР.

У своєму рішення суд посилався на "незадовільний стан здоров'я" і потребу в отриманні лікування захворювань, які зазначив підозрюваний, зокрема хронічного панкреатиту та гастродуоденіту, вегетосудинної дистонії.

І.Кімаковський також запевнив, що не має наміру переховуватися, і стверджував, що постачав на окуповані території "гуманітарну допомогу", відновлював інфраструктуру Дебальцевого, був радником "мера цього міста", встановлював зв'язок між "Міністерством освіти ДНР" і навчальними закладами та взаємодіяв зі ЗМІ.

Як повідомляло інтернет-видання Obozrevatel, І.Кімаковський опинився серед тих, хто відмовився повертатися в Росію в рамках масштабного обміну полоненими 27 грудня 2017 року.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 59 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку відбито 22 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила 16 ракетних і 131 авіаудар

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 14 районах скупчення сил противника

Під повітряною атакою перебували Дніпро, Кам'янське, Павлоград, Кременчук, Івано-Франківськ, н.п. Дніпропетровської і окремі об'єкти Львівської обл.

29 березня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Федоров представив новий комплекс дистанційного розмінування

Лоцман вантажного судна викликав допомогу буксира, перш ніж врізатися в міст у Балтіморі

По всій Україні - повітряна тривога через загрозу ракетних ударів

В аварії автобуса FlixBus у Німеччині постраждало дві українки

Фармкомпанія "Дарниця" приєднується до Альянсу критичних лікарських засобів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА