07:12 19.06.2018

Порошенко: моя мета - перемогти корупцію в Україні

3 хв читати
Порошенко: моя мета - перемогти корупцію в Україні

Закон про Антикорупційний суд став показником незворотності шляху України до справжньої демократії, упевнений президент України Петро Порошенко.

"7 червня Парламент України прийняв довгоочікуваний закон про створення спеціального Антикорупційного суду. Наша країна зробила ще один важливий крок на шляху до побудови європейської держави, де всі рівні за законом. Це був не перший крок у цій подорожі, і він не буде останнім. Але я вважаю, що він став показником незворотності шляху України до справжньої демократії", - йдеться в статті П.Порошенко, опублікованій в газеті" The Washington Post "за 18 червня 2018 року.

Глава держави впевнений, що створення Антикорупційного суду є проривом і зміною правил гри.

У своїй статті він відзначив, що процес реформ був не простим.

"Протягом останніх двох десятиліть українці стали скептично ставитися до того, що будь-який прогрес у боротьбі зі злом корупції може бути досягнутий. Проте, Революція гідності Євромайдану 2014 дала українцям надію на нове майбутнє з відповідальними лідерами і верховенством права", - написав президент .

Президент України підкреслив, що будучи обраним у травні 2014 року вирішив побудувати "абсолютно нову архітектуру для боротьби з корупцією". Союзниками в цій справі він бачить активне українське громадянське суспільство і його волонтерські мережі разом з міжнародними партнерами в Європейському Союзі, Міжнародний валютний фонд і Північну Америку.

У той же час П.Порошенко відзначає, що всі зусилля України "з будівництва свого нового майбутнього блокувалися ворогами всередині і зовні на кожному кроці".

Глава держави також вважає, що боротьба з корупцією також має своїх внутрішніх ворогів "від популістів до корисливих інтересів зацікавлених груп".

"Як і їх союзники в деяких країнах Європи, популісти України голосно використовують риторику боротьби з корупцією, не маючи інтересу у вирішенні цієї проблеми. Вони є членами колишньої Партії регіонів Віктора Януковича і антиреформістських олігархів. Зрештою, олігархи, які живуть в розкішному засланні в Західній Європі, першими зможуть зіткнутися з Антикорупційним судом. Діючи в унісон, всі ці противники зробили все можливе, щоб спробувати заблокувати створення Антикорупційного суду шляхом внесення альтернативних законопроектів і майже 2 тис. поправок до запропонованого мною закону", - написав президент.

При цьому П.Порошенко впевнений, що всі зусилля опонентів, спрямовані проти створення Антикорупційного суду були марними.

"317 депутатів відповіли сильним посланням, що ми подолаємо перешкоди на шляху реформ. Моя партія дотримується цієї мети, а також наш коаліційний партнер, партія колишнього прем'єр-міністра Арсенія Яценюка. Цей Антикорупційний суд буде перлиною в короні архітектури, необхідної Україні для побудови правової держави", - йдеться в статті.

"Наше наступне завдання - якомога швидше забезпечити функціонування Антикорупційного суду. Зарубіжні експерти здійснюватимуть нагляд за відкритим і прозорим відбором професійних суддів, а кандидати пройдуть ретельну перевірку. Після запуску суд почне свою роботу, допомагаючи закрити всі функціонуючі корупційні схеми, які залишилися в Україні , і залучаючи винних до відповідальності ", - поінформував президент.

При цьому П.Порошнко вважає, що система не буде повністю ефективною, якщо європейські партнери теж не гратимуть свою роль в забезпеченні високого рівня перевірки потоків капіталу з України і не нададуть притулку для чиновників і олігархів, які прагнуть ухилитися від правосуддя в українських судах.

"У нас ще багато роботи попереду, але, прийнявши цей закон, ми продемонстрували, що назад шляху не буде, будуть лише наші спільні та узгоджені зусилля щоб стати мирним, безпечним, вільним від корупції союзником ЄС і НАТО в сильній і об'єднаній Європі", - резюмував лідер України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА