11:28 19.06.2018

Верховний суд проведе семінар для суддів України за squeeze-out

1 хв читати
Верховний суд проведе семінар для суддів України за squeeze-out

 Верховний суд 22 червня проведе для суддів судів першої інстанції семінар на тему примусового викупу акцій у міноритарних акціонерів (squeeze-out), повідомила суддя Верховного суду, секретар палати з розгляду справ у корпоративних спорах, з корпоративних прав та цінних паперів Ганна Вронська.

"Значна частина наших зусиль зосереджена на забезпеченні єдності судової практики. Щоб суддя першої інстанції розумів в чому суть (законодавчої норми – ІФ)", – назвала вона основну мету такого семінару на П'ятому міжнародному форумі корпоративних секретарів у Києві, що відбувся днями.

Г.Вронська зазначила, що захід буде проведено спільно з Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Суддя Верховного суду уточнила, що раніше такий семінар палата проводила щодо нового закону про товариства з обмеженою відповідальністю (ТОВ). За її словами, стоїть завдання пояснити суддям дух закону, ознайомити, які тенденції існують у подібних справах в Європі та світі.

Член НКЦПФР Максим Лібанов уточнив, що, за даними Комісії, наразі спори про squeeze-out перебувають на стадії розгляду в судах першої інстанції. Він додав, що комісія також розглядала кілька скарг, однак, лише в одному випадку (одна з підконтрольних компаній ДТЕК) встановила порушення: емітент обрав не той спосіб визначення ціни викупу. На його думку, це рішення Комісії має бути хорошим аргументом для позивача у суді.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА