12:24 19.06.2018

В "Укрзалізниці" назвали причину аварії вантажного поїзда в Дніпрі

2 хв читати
В "Укрзалізниці" назвали причину аварії вантажного поїзда в Дніпрі

Приблизно о 4 години ночі вівторка на станції "Нижньодніпровськ-Вузол" (м. Дніпро) через крадіжки елементів залізничної колії сталося сходження локомотиву та 15 вантажних вагонів, повідомляє прес-служба ВАТ "Укрзалізниця".

"Сходження сталося через розкрадання  злодіями болтів та скріплень головної колії № 3 станції. Вісім вагонів, що зійшли з рейок, були навантажені прокатом, трубною заготовкою та дизпаливом (5,1 та 2 відповідно), сім – порожніх", – повідомляє у вівторок вдень прес-служба "Укрзалізниці".

Компанії відзначили, що повідомили про інцидент правоохоронні органи, а безпосередньо на місці НП працює комісія ВАТ "Укрзалізниця".

Унаслідок інциденту пасажирські поїзди далекого сполучення не затримуються. На 01:03 запізнився на прибуття приміський поїзд Дніпро – Орлівщина. Приміський поїзд Красноград – Дніпро на цей час затримується на 01:13, Дніпро – Орлівщина – майже на дві години.

"Залізничники занепокоєні ситуацією, яка склалася через несанкціоновані втручання сторонніх осіб у роботу залізничного транспорту. Кількість випадків навмисних пошкоджень та розкрадань елементів техніки та інфраструктури постійно збільшується", – наголосили в ПАТ.

При цьому заходи, які вживаються залізничниками, на жаль, не дають бажаних результатів щодо зменшення кількості випадків розкрадань і пошкоджень рухомого складу, елементів верхньої будови колії, пристроїв залізничної автоматики та зв’язку.

"Неодноразові звернення ПАТ «Укрзалізниця» до МВС, СБУ щодо активізації роботи їх місцевих підрозділів бажаного ефекту не дають. За добу в галузі фіксується по кілька втручань, що, в багато в чому, є наслідком бездіяльності правоохоронних органів", – заявили в "Укрзалізниці".

Раніше в Держслужбі України з НС повідомляли про сходження з рейок в Дніпрі локомотива і 11 вагонів вантажного потяга.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА