12:49 19.06.2018

Верховний Суд підтвердив штраф "Тедіс Україна" на 431 млн грн

2 хв читати
Верховний Суд підтвердив штраф "Тедіс Україна" на 431 млн грн

Верховний Суд підтвердив необхідність сплати найбільшим дистриб'ютором цигарок "Тедіс Україна" (раніше – "Мегаполіс-Україна") 431 млн грн штрафу, накладеного Антимонопольним комітетом України (АМКУ), повідомив голова Комітету Юрій Терентьєв.

"Тільки що Верховний Суд ухвалив рішення на користь АМКУ в довгій справі з приводу дистриб'ютора сигарет "Тедіс". Рішення АМКУ від 16.12.2016 залишено в силі за винятком невеликого уточнення щодо способу виконання зобов'язання із встановлення прозорого механізму ціноутворення", – написав він на своїй Facebook-сторінці у вівторок.

Як повідомлялося, АМКУ наприкінці 2016 року наклав на "Тедіс Україна" штраф у розмірі 431 млн грн за зловживання монопольним становищем, однак компанія оскаржила це рішення в суді.

Наприкінці березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомляв, що в рамках розслідування справи "монополіста тютюнового ринку України" проведено понад 100 обшуків.

За даними генпрокурора Ю.Луценка, під впливом російського громадянина Ігоря Кесаєва, щодо якого рішенням РНБО застосовані санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон, на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначені особи, які всі свої рішення узгоджувати з членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" – одного з постачальників зброї терористичним організаціями "ДНР"/"ЛНР. Через рахунки фірм-транзитерів за 2015-2017 рр. виведено 2,5 млрд грн.

Компанія спростувала зазначені заяви на свою адресу, наголосивши, що її власниками є бізнесмен Борис Кауфман і громадяни Великої Британії.

Tedis Ukraine, створена в 2011 році ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в травні 2016 року була перейменована в ТОВ "Тедіс Україна". Регіональна мережа компанії налічує 35 регіональних структурних підрозділів в Україні.

Компанія є найбільшим дистриб'ютором цигарок в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА