16:50 19.06.2018

Кількість кіберінцидентів в Україні сягає 1 тис. на місяць

2 хв читати
Кількість кіберінцидентів в Україні сягає 1 тис. на місяць

Кількість кіберінцидентів в Україні в 2018 році впала порівняно з торішніми даними й сягає 1 тис. на місяць, проте загрози стали серйознішими, повідомив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" начальник центру CERT Державного центру кіберзахисту та протидії кіберзагрозам Роман Боярчук.

"Кількість простих кіберінцидентів, таких як спроба підбору пароля, обчислюється сотнями на день. Вони відбиваються автоматично обладнанням і як специфічний інцидент не фіксуються взагалі, лише на рівні статистики. А серйозних кіберінцидентів на місяць фіксуємо до тисячі по всій країні. Це спроби злому системи, проникнення", - сказав він у кулуарах форуму "Кібербезпека. Захисти свій бізнес" у Києві у вівторок.

За словами Р.Боярчука, навіть порівняно з 2017 роком рівень кібератак суттєво змінився: "Минулого року атаки були більше низькорівневі, проте їх було більше. Тобто кількість атак впала, проте вони стали серйозніші".

Водночас, на його думку, бажання підприємців інвестувати в напрям кібербезпеки після буму інтересу до таких технологій у липні-вересні 2017 року зійшло нанівець.

"Однак те, що ми зараз спостерігаємо, це затишшя перед бурею. Ми готуємося до нових атак з боку нашого північного агресора. Ті атаки, з якими ми зіткнулися, - це тестування методів, щоб у подальшому застосовувати їх в інших країнах. Такі випадки вже неодноразово відбувалися, наприклад, у сфері інформаційних технологій щодо поширення завідомо неправдивих новин через ЗМІ та соцмережі. Спочатку ці технології обкатувалися в Україні, потім застосовувалися в інших країнах. Те саме відбувається і з кібератаками", - підсумував Р.Боярчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА