17:35 19.06.2018

Мосміськсуд підтвердив відкликання дозволу на зустріч українського омбудсмена з Сущенком

1 хв читати
Мосміськсуд підтвердив відкликання дозволу на зустріч українського омбудсмена з Сущенком

Мосміськсуд підтвердив відкликання дозволу на зустріч у слідчому ізоляторі із засудженим українським журналістом Романом Сущенком, виданого раднику українського посольства в РФ Альберту Черніюку, уповноваженому Верховної Ради з прав людини України Людмилі Денісовій, а також двом співробітникам її апарату.

"Напередодні суд за заявою Черніюка, Денісової та ще двох осіб видав їм дозвіл на зустріч із засудженим Сущенком у ФКУ СІЗО-2 ("Лефортово"). Проте того самого дня дозвіл було відкликано, оскільки заявники неправильно зазначили свої посади", - повідомила "Інтерфаксу" прес-секретар Мосміськсуду Уляна Солопова у вівторок.

Вона уточнила, що "якщо заявники усунуть допущене порушення і знову звернуться до суду, їхня заява буде розглянута суддею у встановлений законом термін".

Про недопуск на зустріч у СІЗО із Р.Сущенком напередодні повідомила Л.Денісова. За її словами, делегацію не пропустили в "Лефортово", переадресувавши з усіма питаннями до Мосміськсуду.

Український журналіст 4 червня був засуджений Мосміськсудом до 12 років колонії суворого режиму за шпигунство (ст. 276 КК РФ) у РФ. Вирок не набув чинності, оскільки був оскаржений. До розгляду апеляційних скарг Р.Сущенка, згідно з вироком, мають тримати в СІЗО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА